O şirket Kayseri'de yatırımlarını artırıyor: 170 milyon dolar...

O şirket Kayseri'ye şu zamana kadar 170 milyon dolar yatırım yaptı. Yetkili isim Kayseri'deki yatırımlarını arttıracaklarını açıkladı. Peki Kayseri'ye ne yapılacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

O şirket Kayseri'de yatırımlarını artırıyor: 170 milyon dolar...

SOCAR Enerji Ticaret, Bursagaz ve Kayserigaz şirketleri ile doğalgaz dağıtımı, toptan satışı ve ticareti yapan SOCAR Türkiye Doğal Gaz İş Birimi Başkanı Fuad İbrahimov Kayseri'ye ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin 2019 yılından 2023 yılının sonuna kadar Kayserigaz ve Bursagaz'a toplamda yaklaşık 170 milyon dolar yatırım yapıldı.

Enerji Günlüğü'nde yer alan habere göre, İbrahimov  açıklamasında Kayseri ve Bursa'ya doğalgaz dağıtımı hizmeti sunduklarını belirterek nüfusun yaklaşık yüzde 94'ünün doğalgaz hizmetinden yararlanma imkanına sahip olduğunu söyledi.

O şirket Kayseri'de yatırımlarını arttırıyor: 170 milyon dolar...

SOCAR'ın grup şirketleri Bursagaz ve Kayserigaz ile yaklaşık 1,9 milyon aboneye hizmet verdiklerini ifade eden İbrahimov, ''Kayseri’de 6 bin 675 kilometre uzunluğundaki şebekemiz ile yaklaşık 700 bin aboneye ulaşıyoruz. Faaliyete başladığımız 2019 yılından 2023 yılı sonuna kadar Kayserigaz ve Bursagaz’a toplamda yaklaşık 170 milyon dolar yatırım yaptık.'' dedi.

O şirket Kayseri'de yatırımlarını arttırıyor: 170 milyon dolar...

İbrahimov, şehirlerin hızlı gelişimi ile birlikte belediye ve ilgili kamu kurumlarıyla iş birliğini artırarak, ek bölgesel yatırımlar planlayıp hayata geçirdiklerini kaydetti.

İbrahimov, Kayseri'ye yapacakları yatırımı şu sözlerle anlattı, ''Bursagaz ve Kayserigaz ile birlikte 2024 yıl sonu itibarıyla 14 bin 770 kilometreyi bulacağını öngörüyoruz. Bursa’da 2024 yılı için planladığımız bölgesel yatırımlarımızı yılın başında yaptığımız güncellemelerle kilometre bazında %80 artırdık. Kayseri’de de 2024 yılı yatırım planlarımızın üstüne ek yatırımlarla 77 km uzunluğunda ek doğal gaz hattı ile daha fazla mahallenin güvenli enerjiye yani doğal gaza kavuşmasını hedefliyoruz.''