O illerde yaşayan öğrenciler dikkat – Büyük burs imkânı!

O illerde yaşayan öğrencilere geri ödemesiz burs imkânı sağlanacak. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

O illerde yaşayan öğrenciler dikkat – Büyük burs imkânı!

Belirlenen 5 ilde yaşayan öğrenciler için geri ödemesiz burs imkânı sağlanacak. Yaklaşık 40 bin öğrenciye destek sağlayacak karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Destekten Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan özel okullardaki öğrenciler faydalanacak. Destek miktarları öğrencilerin okul kademelerine göre belirlendi. Buna göre, okul öncesi eğitim kurumlarındaki 4 bin öğrenciye 12 bin 800 TL, ilkokullarda öğrenim gören 10 bin öğrenciye 15 bin 400 TL, ortaokullarda eğitim alan 10 bin öğrenciye 18 bin TL, liselerde okuyan 16 bin öğrenciye ise yine 18 bin TL destek sağlanacak. 

Sağlanacak desteklerle, depremin eğitim üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirerek öğrencilerin eğitim süreçlerini olumlu yönde etkilemesi amaçlanıyor. 

Destek miktarları öğrencinin eğitim düzeyine ve öğrenim süresine göre belirlenirken, ödemeler hakkında ayrıntılar ve uygulama esasları Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanacak kılavuzda yer alacak. 

Kılavuzda destekten yararlanacak okul türleri, öğrenci sayıları ve seçim kriterleri belirtilecek. Bu sayede deprem bölgelerindeki öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlanmış olacak.