O illerde öğrencilere ücretsiz ulaşım! Gözler Kayseri'de...

Ekonomist İslam Memiş, Büyükşehir Belediye'lerine yaptığı çağrıda, eğitim sürecinde ve okul saatleri içinde, yüz yüze eğitimine devam eden öğrencilere ulaşımın ücretsiz sağlanması gerektiğini belirtmişti. Bu hususta ilk adım atıldı. Bir ilde 11-12-13 Eylül tarihlerinde, bir başka ilde ise 11 Eylül'de öğrencilere ulaşım ücretsiz sağlanacak. Kayseri'de de bu konuya yönelim olup olmayacağı merak ediliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

O illerde öğrencilere ücretsiz ulaşım! Gözler Kayseri'de...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İslam Memiş, 19 Ağustos'ta sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Büyükşehir Belediyeleri'ne seslenmiş, "Eğitim sürecinde ve okul saatleri içinde yüzyüze eğitimine devam eden öğrencilere ulaşımı ücretsiz sağlamalı" demişti. 

Özellikle 2 ya da 3 çocuğunu okutan bireylerin düşünülüp, yükün hafifletmesi gerektiğini belirten Memiş, gençleri kazanmak için öğrenciye ulaşım ücretsiz olması gerektiğini vurgulamıştı.

İLK ADIM BURSA'DAN...

Bursa Büyükşehir Belediye Alinur Aktaş, 11-12-13 Eylül tarihlerinde, ayakta yolcu taşıyan ve BursaKart kullanılan tüm araçlarda ulaşımın ücretsiz olacağını duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında Alinur Aktaş şu ifadeleri kullandı; "Sevgili öğrenciler, Sizler için Bursa’mızdaki ayakta yolcu taşıyan ve BursaKart kullanılan tüm araçlarımızda 11-12-13 Eylül tarihlerinde ulaşım ücretsiz. Yeni eğitim öğretim yılınız hayırlı olsun, Allah zihin açıklığı versin evlatlarım."

KONYA'DA İLK GÜN ÜCRETSİZ...

Konya Büyükşehir Belediyesi ise, eğitim-öğretim yılının ilk gününde öğrenciler toplu ulaşım araçlarını ücretsiz kullanabileceğini açıkladı. Yeni eğitim-öğretim yılının ilk günü olan 11 Eylül Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım vasıtalarının öğrenciler için ücretsiz olacağını açıklayan Konya Büyükşehir Belediye Başkan Altay, tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilere yeni eğitim-öğretim yılının hayırlar getirmesini temenni etti.

GÖZLER KAYSERİ'DE...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ücretsiz ulaşım konusuna henüz bir yaklaşımda bulunmazken, geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada," 2022-2023 eğitim öğretim yılında yaklaşık 2 milyon TL tutarında ulaşım yardımı yapıldığını, 2023-2024 eğitim öğretim yılında da Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar ve İncesu ilçelerinde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelerin ilkokul, ortaokul ve lisede eğitimine devam eden öğrencileri için aylık 150 binişlik ulaşım kartı yardımı yapılacak." denildi.