O Film Yayından Kaldırıldı! - İşte Nedeni...

Anadolu Rock müziğinin efsane ismi Cem Karaca'nın hayatını anlatan 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filmi yayından kaldırıldı. Bakın neden yayından kaldırıldı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

O Film Yayından Kaldırıldı! - İşte Nedeni...

Anadolu Rock müziğinin efsane ismi Cem Karaca’nın hayatını anlatan ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filmi yayından kaldırıldı. Bakın neden yayından kaldırıldı?

8 Şubat 2004 tarihinde hayata veda eden Anadolu Rock müziğinin efsane ismi Cem Karaca’nın mücadele dolu hayatını ve müzikal yolculuğunu konu alan ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filmi yayından kaldırıldı. 26 Ocak’ta vizyona giren film de Cem Karaca’yı İsmail Hacıoğlu oynuyordu.

O Film Yayından Kaldırıldı! - İşte Nedeni...

Cem Karaca’nın eşi İlkim Karaca, sinema filminde kullanılan eserler için kendisinden izin alınmadığı gerekçesiyle mahkemeye başvuruda bulunmuştu. İstanbul Fikri ve Sınai Haklar ve Hukuk Mahkemesi, İlkim Karaca’yı haklı bulmuş, talebin kabulü için 3,5 milyon TL teminat yatırması şartına bağlamıştı.

O Film Yayından Kaldırıldı! - İşte Nedeni...

İlkim Karaca'nın mahkemenin belirlediği 3 milyon 500 bin TL'lik teminatı yatırması sonrasında ‘Cem Karaca'nın Gözyaşları’ adlı film, yapımcı şirketin açıklamasına göre tedbir kararıyla durdurulmuş ve vizyondan kaldırılmıştır. Yapım şirketi, Cem Karaca'nın anısına yakışır bir şekilde büyük emek ve özenle tamamlanan film için 26 Ocak 2024 tarihinden itibaren izleyicilere sunulduğunu belirtmiştir. Ancak davacı tarafın mahkemeye yatırdığı teminat nedeniyle film gösterimden kaldırılmıştır. Yapım şirketinden yapılan açıklamada, ‘Efsanevi sanatçımız Cem Karaca'nın anısına yakışır bir şekilde büyük emek ve özenle çekimlerini tamamlayıp 26 Ocak 2024 Cuma gününden itibaren izleyicilere emanet ettiğimiz 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filmimiz, davacı tarafça mahkemeye yatırılan 3,5 milyon TL teminat sonrasında tedbir kararıyla durdurulmuş ve vizyondan kaldırılmıştır’ ifadelerine yer verilmiştir.