Nefesler tutuldu! Tarihi yolculuk Kayseri'den izlenecek!

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın saatler sonra çıkacağı uzay yolculuğu Kayseri'den canlı yayınla izlenebilecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Nefesler tutuldu! Tarihi yolculuk Kayseri'den izlenecek!

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına artık saatler kaldı. Bu yolculuk, bazı illerle birlikte Kayseri’den de izlenebilecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Nefesler tutuldu! Tarihi yolculuk Kayseri'den izlenecek!

Türkiye uzay tarihinde bir ilki yaşamaya hazırlanıyor. Ülkemizin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına çok az bir süre kaldı. Bu gece Türkiye saati ile 01.11’de yapılacak fırlatma töreni, İstanbul ve Ankara’daki meydanların yanı sıra Kayseri’de de izlenebilecek.

Milliyet gazetesinen haberine göre, ABD, Florida’daki fırlatma işlemi 18 Ocak 2024 Perşembe gününün ilk saatlerinde TSİ 01.11’de yapılacak. Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) kenetlenme ise 19 Ocak saat 13.15’te gerçekleşecek. Bu adımla, Türkiye’nin 2021’de ilan ettiği Milli Uzay Programı’nın “ilk insanlı uzay misyonu” hedefine ulaşılacak. Gezeravcı’nın ISS’de 14 gün kalıp, 13 kritik deney yapacağı belirtildi.

Türkiye’de nefeslerin tutulacağı tarihi anlar; Konya Bilim Merkezi, Bursa GUHEM, Bilim Üsküdar, Antalya Bilim Merkezi, Gaziantep Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi, Aksaray Bilim Merkezi, Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi ile Kayseri Bilim Merkezi’den de izlenebilecek.