Ne Gaziantep ne Şanlıurfa… – Türkiye'nin en obez şehri açıklandı!

Türkiye Obezite Araştırma Derneği'nin araştırmasına göre en obez şehir açıklandı. Ne Gaziantep ne Şanlıurfa ne Hatay… En obez ilimize şaşıracaksınız. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Ne Gaziantep ne Şanlıurfa… – Türkiye'nin en obez şehri açıklandı!

Türkiye Obezite Araştırma Derneği’nin araştırmasına göre en obez şehir açıklandı. Ne Gaziantep ne Şanlıurfa ne Hatay… Mutfağı ile ünlü Türkiye’nin en obez o şehrine şaşıracaksınız. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Ne Gaziantep ne Şanlıurfa… – Türkiye'nin en obez şehri açıklandı!

Tüm dünya için 2024 yılına girerken 2025’i karşılayan mutfağı ile ünlü Adana, Türkiye’nin en obez şehri oldu. Türkiye Obezite Araştırma Derneği’nin (TOAD) çalışmalar sonucunda en obez şehir olan Adana, hareketsiz bir yaşam sürüyor. 

Peki Türkiye’nin obeze en uzak şehri hangisi?

TOAD’ın çalışmalarına göre, Türkiye’nin obeze en uzak ili ise Erzurum olarak belirlendi. 

Kırmızı etin ve tereyağının en lezzetli yemeklerde ve tatlılarda kullanıldığı Erzurum, soğuğa karşı iç ısıtan nefis bir mutfağa sahip. Erzurum yemekleri denince akla ilk cağ kebabı gelir. Ünü tüm ülkeye yayılıp her şehirde kebapçıları açıldığı için bu lezzetten mahrum kalmamamız ise büyük şans olarak görülüyor.

Lor dolması, yalancı lahana dolması tariflerine bakarak farklı iç harçlarına şaşıracağınız, Erzurum ketesinin, patilesinin tadına varacağınız, Tatar böreğini ve gliko yemeğini hemen denemek isteyeceksiniz.