National Geographic, bakın Kayseri'nin hangi bölgesini paylaştı?

National Geographic Türkiye resmi hesabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilen, İncesu ve Hacılar ilçeleri arasındaki Hürmetçi Sazlığı'ndan bir fotoğraf karesini takipçilerinin beğenisine sundu.

National Geographic, bakın Kayseri'nin hangi bölgesini paylaştı?

National Geographic Society'nin "araştırma, koruma ve eğitim" ilkelerine tamamen bağlı olan National Geographic, NG Televizyon ve Film, Fox Entertainment Group ve National Broadcasting Company ortaklığıyla kurulan National Geographic Türkiye resmi hesabı, ülke genelinde tarihi ve turistik bölgeleri takipçileriyle paylaşıyor.

64 milyon takipçisi olan National Geographic Türkiye facebook sayfası, bugün Kayseri’nin son zamanlarda dikkat çeken bölgesinden bir fotoğraf karesini takipçilerinin beğenisine sundu.

Yaban hayatı tanıtıp, insanın doğa ile ilişkisini anlatan National Geographic, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilen, İncesu ve Hacılar ilçeleri arasındaki Hürmetçi Sazlığı'ndan fotoğraf karesini takipçileriyle paylaştı.

Fdilekuyar isimli sosyal medya kullanıcısının fotoğrafını günün fotoğrafı diye paylaşan sayfa, “Güzel atlar diyarı olarak da bilinen Kapadokya'ya yakışır görüntüler veren, Kayseri Hürmetçi'de insanları büyüleyen atlar, tüm dünyada da ilgi çekiyor” yorumu yaptı.

HÜRMETÇİ SAZLIĞI KESİN KORUNACAK HASSAS ALAN İLAN EDİLMİŞTİ

Kayseri'de deniz seviyesinden yaklaşık bin 73 metre yükseklikte yer alan ve Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarından geçen göç rotası üzerinde bulunan ve mandaların sağım yolculuğu ile adeta Afrika'da çekilen belgeselleri aratmayan Hürmetçi Sazlığı, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre kesin korunacak hassas alan ilan edilmişti.