Naci Görür Kayseri'ye Geliyor! Deprem Haberleri

Kayseri'nin canlı fay üzerinde durduğunu söyleyen Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür Kayseri'ye geliyor. Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile TMMOB Kayseri öncülüğünde bir deprem sempozyumu düzenlenecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Naci Görür Kayseri'ye Geliyor! Deprem Haberleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'nin canlı fay üzerinde durduğunu söyleyen Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür Kayseri'ye geliyor. Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile TMMOB Kayseri öncülüğünde bir deprem sempozyumu düzenlenecek. Sempozyumda Prof. Dr. Görür'ün yanı sıra ülke çapında bilim dünyasında ses getirmiş pek çok deprem bilimci ve jeoloji mühendisinin de yer alacağı biliniyor.

Deprem sempozyumu için gelecek olan Naci Görür, ülkemizde yaşanan son depremler ele alırken, 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremleri değerlendirecek. Kayseri'yi ilgilendiren Ecemiş ve Sarız fayının olası etkileri hakkında da vatandaşı bilgilendirmek amacıyla planlanan sempozyum kapsamında Görür'ün kritik analizler yapması bekleniyor. 

Naci Görür Kayseri'ye Geliyor! - Deprem Haberleri

Kayseri canlı fayın üzerinde oturuyor!

Prof. Dr. Naci Görür; "Deprem beklentim değişti" diyerek, Kayseri'ye dikkat çekmiş; "Mesela Kayseri'de deprem oldu. Ama kimileri de çıkıyor 'Kayseri'de 7 büyüklükte deprem olmaz' diyor. Kayseri halbuki canlı bir fayın üzerinde oturuyor. Üzerinde oturduğu fay 700 kilometre uzunluğunda" ifadelerini kullanmıştı.

Sarız merkezli 5 deprem sonrası Ünlü Deprem Uzmanı Prof Dr Naci Görür de depreme ilişkin bir açıklama yaparak şu ifadeleri kullanmıştı; "Kırkısrak-Sarız/ Kayseri’de 4,8 deprem oldu. Muhtemelen Sarız Fay Zonu içerisinde. 6 Şubat depremlerinin etkisi de olsa gerek."

Büyükkılıç Naci Görür'ü davet etmişti!

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç açıklamaları üzerine ünlü deprem bilimciyi Kayseri'ye davet etmişti.

Büyükkılıç; "Şimdi Naci hocam Konya'da deprem oluyor oraya dikkat çekiyor. Kayseri'de deprem oluyor, buraya dikkat çekiyor. Malumunuz bilim adamı kendilerine göre yorumlamalar yapıyorlar. Ama bu yeni tespit edilen bir olay değil. Elbette Kayseri’mizin de Türkiye'mizin de değişik bölgelerinde deprem kuşakları var. Bu deprem, fay hatlarıyla ilgili çalışmalar yapılmış durumda. Biz zaten bu konuda daire başkanlığı oluşturmak suretiyle, önem arz ettiğini, bir kez daha bizim açımızdan da vurguluyoruz. Üzerimize düşeni yapma yönünde irade gösteriyoruz" ifadelerine yer vermişti.

Naci Görür Kayseri'ye Geliyor! - Deprem Haberleri

Naci Görür ile konuya dair çalışma yapmak ve görüşmek istediğini dile getiren Büyükkılıç şunları kaydetmişti: "Sayın Çevre Şehircilik Bakanımız bu konuda bizleri uyarıyor, ülkemizi uyarıyor, İstanbul boyutunu söylüyor, bilim adamlarının verdiği bilgiler doğrultusunda bizler de ‘boşver’ diyecek halimiz yok. Üzerimize düşeni yapıyoruz. Naci Hocamızı da inşallah yine yakın zamanda davet ederiz bu konularla ilgili hem çalışma yapar, hem görüşme yaparız. Önümüzdeki meclis toplantısında da Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili daire başkanımız bu konularla ilgili bilgilendirme yapacak."

Deprem sempozyumuna Deprem bilimci Naci Görür'ün yanı sıra pek çok deprem uzmanı ve jeoloji mühendisi de katılım sağlayacak. Konu başlıklarının ne olacağı ise vatandaş tarafından merak konusu oldu.