Berna Gözbaşı Kayserispor'a geri mi dönüyor?

Kayserispor'da, Türkiye'nin ilk kadın Başkanı olarak tarihe geçen Başkanı Berna Gözbaşı, geri mi dönüyor? Bu iddia çok konuşulur. Efsane Başkan olarak kulübe yaptığı büyük hizmetlerle taktir toplayan Gözbaşı hakkındaki bu iddia büyük ses getirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde...

Berna Gözbaşı Kayserispor'a geri mi dönüyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayserispor’da 3 dönem başkanlık yapan ve görev yaptığı dönemlere başarıyla damgasını vuran Berna Gözbaşı’nın, adı yeniden Sarı-Kırmızılı kulüp ile anılıyor. 
Gözbaşı’nın yeniden dönecek iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Türkiye’nin ilk kadın Kulüp Başkanı olarak tarihe geçen Berna Gözbaşı’nın dönme ihtimali sarı-kırmızılı sporseverleri heyecanlandırdı. 

Emre Demir ve Doğan AlemdarI Avrupa'ya kazandırmıştı

Gözbaşı’nın yoğun iş temposundan dolayı yeniden Başkan olmayacağı, fakat altyapıdan sorumlu yönetici olacağı konuşuluyor. Döneminde Emre Demir ve Doğan Alemdar gibi genç futbolcuları Avrupa arenasına kazandırma başarısı gösteren emektar Başkanın nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.
Gözbaşı, Başkan olduğu ilk dönemde devrim niteliğinde kararlar alıp, takımı 3 sezon küme düşmekten kurtarmıştı. Son başkanlık yaptığı dönemde Türkiye Kupası finali oynatma başarısı da gösteren Gözbaşı’nın yeniden Kayserispor’a dönme ihtimali bile özellikle genç futbolculara büyük heyecan yaşattı.

Futbocular kendisine 'Anne' diyordu

Berna Gözbaşı, pandemi döneminde Türkiye’de bir ilke daha imza atmıştı. Efsane Başkan olarak da tarihe geçen Gözbaşı’nın yoğun çabasıyla Süper Lig’de 1 sezon küme düşme kaldırılmıştı. 
Yerli ve yabancı futbolcuların büyük sevgisi kazanan Berna Gözbaşı’na ‘Anne’ yakıştırması 3 yıllık Başkanlık dönemindeki en dikkat çekici detay olarak akıllarda kaldı. Berna Gözbaşı, sadece bir Başkan değil, futbolcuların da her türlü sorunlarıyla yakından ilgilenerek, büyük sevgi toplamıştı. 

Altyapıya büyük önem vermişti

Başkan Berna Gözbaşı, Kayserispor’u bıraktığı son gün genel kurulda, 'Kulübün bulunduğu durumdan ve döviz kurundan dolayı ben ve yönetimdeki bazı arkadaşlarımız bu süreci çok fazla kaynak aktarmak zorunda kalarak geçirdik. Sürekli artan kur, artan maaliyetler, iki ay maaş vermezseniz ihtar geliyor, takımı ayakta tutmak gerekiyor. Bilmiyorum; olmadığı yerde 'olmadım' demek gerekiyordu. Hep olmayanı oldurmaya çalıştık. Bugün kulübün bana olan borcu açıklandı ama onun 3'te 1 kadarını ben harcama limitlerindeki kısıtlama için silmiş durumdayım. Bir o kadarını bağış yaptım, helal olsun. Hiçbir beklentim olmadı. Ben sadece bu kulübü yaşatmayı kendime görev edindim. Bunu yaparken altyapıya çok önem verdim. Altyapıdan 5-6 oyuncumuz milli takımda. Sportif anlamda geçen sene büyük takımları yenerek Türkiye Kupası Finali oynadık. Gönül isterdi ki; Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzon'u yendikten sonra kupayı da alıp müzemize getirmek, Avrupa'da mücadele etmekti. Ama nasip olmadı' ifadelerini kullanmıştı. 
Kayserispor’u yaşatmak için kendi şirketini iflas noktasına getiren Gözbaşı’dan birkaç gün içinde bu iddialara yanıt vermesi bekleniyor.

Başkan Ali Çamlı, 'Berna başkan, Kayserispor'dan kopmaz, kopamaz' demişti

Berna Gözbaşı'nın, Kayserispor ile olan bağını koparamayacağını da söyleyen Çamlı, 'Ben nasıl yönetimde yokken Berna hanımın yanında olduysam, o da yönetimde olmasa bile takıma destek verecektir, bizlerin yanında olacaktır. Berna başkan, Kayserispor'dan kopmaz, kopamaz' ifadesini kullandı.