Deprem Uzmanı Naci Görür'den Sarız Depremi Açıklaması! - Son Depremler

Kayseri'nin Sarız ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından il genelinde endişeli bir hava hakim. Vatandaş depremin artçılarla sürmesi konusunda endişeli iken Ünlü Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür de depremde neyin etkili olduğuna ilişkin açıklama yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Deprem Uzmanı Naci Görür'den Sarız Depremi Açıklaması! - Son Depremler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Sarız ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından il genelinde endişeli bir hava hakim. Vatandaş depremin artçılarla sürmesi konusunda endişeli iken Ünlü Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür de depremde neyin etkili olduğuna ilişkin açıklama yaptı.

AFAD'a göre saat 13.17'de gerçekleşen deprem, 7.06 kilometre derinlikte oluştu. Kandilli Rasathanesi ise depremin derinliğini 4.8 kilometre olarak duyurdu. Kandilli daha sonra depremin büyüklüğünü 4,7 olarak revize ederek paylaştı.

Yetkililer meydana gelen deprem sonrası olumsuz bir durumun yaşanmadığını açıkladı. Depremin ardından Kayseri’nin Sarız ilçesi'nde 18 dakika içerisinde art arda 5 deprem olması ise endişeleri artırdı.

Saat 13.17’deki Sarız Kırkısrak merkezli 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından aynı mahalle merkezli saat 13.22’de 2.0, 13.23’te 3.2 Oğlakkaya’da 13.29’da 2.8, Büyüksobeçimen’de saat 13.35’te 2.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Kayseri, Sarız merkezli 5 deprem sonrası Ünlü Deprem Uzmanı Prof Dr Naci Görür de depreme ilişkin bir açıklama yaptı. Görür, şunları kaydetti: "Kırkısrak-Sarız/ Kayseri’de 4,8 deprem oldu. Muhtemelen Sarız Fay Zonu içerisinde. 6 Şubat depremlerinin etkisi de olsa gerek."