Mülakatsız 35 Bin Sağlıkçı Atanacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada sağlıkta atama bekleyenlere müjdeli haberi duyurdu. Mülakatsız 35 bin kişinin alınacağını duyuran Koca, branş dağılımı ve nihai takvimin ÖSYM ile birlikte hazırlanan kılavuz ile ilan edileceğini duyurdu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Mülakatsız 35 Bin Sağlıkçı Atanacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada sağlıkta atama bekleyenlere müjdeli haberi duyurdu. Mülakatsız 35 bin kişinin alınacağını duyuran Koca, branş dağılımı ve nihai takvimin ÖSYM ile birlikte hazırlanan kılavuz ile ilan edileceğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı, 35 bin yeni istihdam için takvimi işletmeye başladı. Bakan Fahrettin Koca, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, mülakat olmayacağını ve branş dağılımı ile nihai takvimin ÖSYM ile birlikte hazırlanan kılavuz ile ilan edileceğini belirtti.

Mülakatsız 35 Bin Sağlıkçı Atanacak!

Bakan Koca, yoğun bakım doluluk oranlarının normale döndüğünü açıklayarak; 'Özellikle yoğun bakım kapasitelerimizi zorlayan yoğunluk geride kaldı. Üç dört hafta önce Türkiye genelinde yoğun bakım doluluk oranı %72 iken bu durum İstanbul özelinde % 83'e çıkmıştı. Bugün itibarıyla Türkiye geneli yoğun bakım doluluk oranı % 71. İstanbul için de yoğun bakım yatak doluluk oranı % 71. Normale döndüğümüzü söyleyebilirim. Servis yatakları açısından zaten bir sorunumuz yoktu. Şuan için servis yataklarının doluluk oranı ise Türkiye genelinde yüzde 63. Bu konuda en büyük gayreti sağlık çalışanlarımız gösterdi. Fedakarlıkları için, gayretleri için kendilerine teşekkür ediyorum' dedi.

Fedakarlıkları sebebiyle sağlık çalışanlarına teşekkür eden Koca, 35 bin yeni sağlık personeli alımı için takvimin işlemeye başladığını ifade ederek 'Sayın Cumhurbaşkanımız müjdeyi verdi. 35 bin yeni çalışma arkadaşımız aramıza katılacak. Gerek mevcut sağlık hizmetlerinin etkin olarak sürdürülebilmesi açısından gerekse yeni açılan hastanelerimizin personel ihtiyacı açısından 35 bin yeni istihdam gücümüze güç katacak' dedi.

35 bin yeni sağlık personeli alımı için takvimin işlemeye başladığını duyuran Koca, adayların eşit koşullarda yarışacaklarını ve mülakat olmayacağını vurguladı. 15 bini hemşire, 8 bini hizmet personeli olmak üzere toplam 35 bin yeni çalışma arkadaşının alınacağını belirten Koca, branş dağılımını ve nihai takvimi ÖSYM ile birlikte hazırladıkları kılavuz ile ilan edeceklerini söyledi.