Muhtarlıklar kaldırılmalı mı? Anadolu Haber Sokakta

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte muhtar adayları da sahada boy göstermeye başladı. Ancak bazı vatandaşlar muhtarlığın kaldırılması gerektiğini savunuyor. Peki Kayserili vatandaşlar ne düşünüyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Muhtarlıklar kaldırılmalı mı? Anadolu Haber Sokakta

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte sokaklarda, mahallelerde muhtar adayları kendilerini tanıtmak, projelerini anlatmak için çaba harcıyor. Ancak, bazı kesimler mahallelerin en küçük idari birimi olan muhtarlığın artık gereksiz olduğunu gerekli işlerin e-Devlet üzerinden yapıldığını bu nedenle muhtarlığın kaldırılması gerektiğini savunuyor. Bizde Kayserili vatandaşlara bu konu hakkında ne düşündüklerini sorduk.

Bazı vatandaşlar, muhtarlığın kaldırılması gerektiğini düşünüyor. Belediyelerin yeterince hizmet sağladığını savunan bu kesim, muhtarlığın fazla önemli olmadığını ifade ediyorlar.

Muhtarlıklar kaldırılmalı mı? Anadolu Haber Sokakta

Diğer bir görüşe göre ise mahalle muhtarlarından oldukça memnunlar. Muhtarlığın, mahallelerdeki sosyal uyumu güçlendirdiğini ve hizmetlerin daha etkin bir şekilde sunulmasına yardımcı olduğunu dile getiriyorlar.

Muhtarlığı gereksiz bulan bazı vatandaşlar, muhtarların aldığı maaşı da eleştiriyorlar. Onlara göre, bu maaşlar emeklilerin alması gereken paralardan daha fazla olduğu için muhtarlık kaldırılmalı...

Muhtarlıklar kaldırılmalı mı? Anadolu Haber Sokakta

Ancak, muhtarlığın devam etmesi gerektiğini savunan bir kesim de var. Onlara göre, muhtarlar hükümet gibi bir rol üstleniyorlar ve mahallelerdeki sorunların çözümünde önemli bir rol oynuyorlar.

Kayserili vatandaşların sorumuza cevapları,

Bir vatandaş, ‘Muhtarlık kaldırılmalı bence. Çünkü belediyeler yeterince hizmeti sağlıyor. Muhtarlığın çok fazla önemi kalmıyor. Benim düşüncem belediye çalışanları gereğini yapıyor.’ dedi.
Muhtarlığın kaldırılmaması gerektiğini savunan bir vatandaş ise mahalle muhtarlarından çok memnun olduklarını söyledi.

Bir başka vatandaş, ‘Muhtarlığa devler para vermesin. Devletten emekli gibi para alıyorlar. Emekliden daha üstünler. Muhtarlığın kaldırılması gerektiğinin daha iyi olacağını düşünüyorum.’ İfadesini kullandı.

Muhtarlıklar kaldırılmalı mı? Anadolu Haber Sokakta

Muhtarlığın devam etmesi gerektiğini savunan bir vatandaş ise, ‘Hepsinin görevi ayrı. Her şeye ihtiyaç var sonuçta. Eskiden beri muhtarlık var. Çalışılıyor, iyi bir şey bence.’ dedi.

Muhtarlığın kaldırılmasını istemeyen bir vatandaş da şunları söyledi: ‘Muhtar demek hükümettir. Muhtarlar ne derse o olur. Mahallede bir derdin var her yere gidemiyorsun. Her şeyi muhtar halleder.’

Muhtarlıklar kaldırılmalı mı? Anadolu Haber Sokakta

Bir başka vatandaş ise ‘Oldukça gereksiz bir düşünce… Umarım kaldırılmaz, muhtarlarımız bizim için değerlidir. Onlara kolaylıklar dilerim.’ dedi.

Genç bir vatandaş ise şöyle cevap verdi: ‘Ben Argıncıklıyım. Kendi mahallemin muhtarını da seviyorum. Bir sıkıntımız olduğunda yardım ediyor. Kaldırılmaması daha iyi bence.’

Muhtarlıklar kaldırılmalı mı? Anadolu Haber Sokakta

Muhtarlığın kaldırılması gerektiğini savunan bir başka vatandaş ise, ‘Muhtarlık gerekli değil bence. Artık kimsenin muhtarla işi yok. Boşuna bütçeye zarar.’ dedi.

Bir başka vatandaş ise eskiden kaşe ve mühür işleri çoğunlukta olduğu için muhtarlığa ihtiyaç olduğunu belirterek günümüzde gerek kalmadığını söyledi.

Muhtarlıklar kaldırılmalı mı? Anadolu Haber Sokakta

Muhtarlığın kaldırılması gerektiğini savunan bir başka vatandaş da ‘Muhtarlık gerçekten kaldırılsın. Şimdi bir işe yaramıyor ki. O eskidenmiş. O parayı emeklilere dağıtsak daha hayırlı olur’ ifadesini kullandı.

Genç bir vatandaş ise şunları söyledi: ‘Bizim köyde de var muhtar. Yani şu ana kadar hiçbir desteğini görmedik. Bir şey yapılmıyor. Muhtarlıklar kaldırılsın. Öğrencilere destek yapılsın. Öğrencilerin aktivite yapabileceği bir ortam hazırlansın.’

Muhtarlığın kaldırılması gerektiğini savunan bir başka vatandaş da, ‘Eskidenmiş o… Şimdi işin ne olursa tapudan olsun, belediyeden olsun, her işlemler yapılıyor. Muhtarların hiçbir faydası görünmüyor. Aldıkları maaş boşuna.’ dedi.