Alper Gezeravcı'nın Dönüşü İkinci Kez Ertelendi!

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan dönüş tarihi ikinci kez ertelendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Alper Gezeravcı'nın Dönüşü İkinci Kez Ertelendi!

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan dönüş tarihi ikinci kez ertelendi.

Dragon kapsülü, ISS'ten ayrılma planlarındaki erteleme hakkında SpaceX'in resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Florida kıyısındaki hava durumunun uygun olmaması nedeniyle Ax-3 ekibinin 5 Şubat'tan önce ISS'den ayrılmayacağı bildirilmişti.

Alper Gezeravcı’nın dönüş tarihi ikinci kez ertelendi.

Florida kıyılarındaki toparlanma havası, Dragon ve Ax-3 mürettebatının karadan ayrılıp güvenli bir şekilde Dünya'ya dönmesi açısından elverişsiz olmaya devam ediyor. Artık Dragon'un istasyondan ayrılması için en erken tarih, 6 Şubat Salı günü hedeflendi.

Dragon kapsülü, ISS'ten ayrılma planlarındaki erteleme hakkında SpaceX'in resmi sosyal medya hesaplarından açıklamada bulundu.

SpaceX, Florida kıyısındaki hava durumunun, Ax-3 mürettebatının dönüşü için hava şartlarının elverişsiz olduğunu söylerek, Dragon'un istasyondan ayrılması için en erken tarihin 6 Şubat Salı günü olduğunu hedeflediklerini de bildirdi.

SpaceX, Florida kıyılarındaki olumsuz hava koşulları sebebiyle Alper Gezeravcı'nın içinde bulunduğu Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılışını 6 Şubat Salı gününe kadar erteledi.