Mühendisti… Buz Pateninde Dünya Şampiyonu Oldu!

Buz pateni dalında, 4 yılda bir düzenlenen Dünyanın en büyük kış spor organizasyonlarından 'Dünya Masterlar Kış Oyunları'nda altın madalya kazanan Mühendis Naz Arıcı, Dünya Şampiyonu oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Mühendisti… Buz Pateninde Dünya Şampiyonu Oldu!

Buz pateni dalında, 4 yılda bir düzenlenen Dünyanın en büyük kış spor organizasyonlarından ‘Dünya Masterlar Kış Oyunları'nda Türkiye’yi temsil ederek altın madalya kazanan Naz Arıcı, Dünya Şampiyonu oldu.

Naz Arıcı 29 Temmuz 1982 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Asıl mesleği Elektrik Elektronik Mühendisliği olan Naz Arıcı, buz pateni ile ilgilenmeye 2011 yılında, 29 yaşında başlamış ve buz pateni alanında kendini ilerletmiştir.

Naz Arıcı son başarısından sonra 5’inci kez Dünya Şampiyonu oldu.

Naz Arıcı, dünya şampiyonluğu ardından X isimli sosyal medya platformundan paylaşımda bulunarak; ‘Yine ve yeniden Dünya şampiyonu oldum… Bugün İtalya’da ülkemize bir madalya getirmenin sevinci içindeyim. Atatürk’ün Türkiye’sinde bir Türk kadınının neler başarabileceğini tüm Dünya bir kez daha gördü… Şampiyonluğumu cumhuriyetimizin 100. yılına, Mustafa Kemal’e ve umut olan tüm kadınlara armağan ediyorum…’ cümlelerini kullandı.

Mühendisti… Buz Pateninde Dünya Şampiyonu Oldu!