Müdür ekibiyle birlikte Pınarbaşı'yı bakın neden ziyaret etti?

Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'ndeki Uzunyayla'da üretilen coğrafi işaretli Çerkes Peyniri, hijyenik koşullarda ve büyük titizlikle üretiliyor. Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ve beraberindeki heyet, Çerkes Peyniri üretim tesisini ziyaret etti. İncelemelerde bulunan Saklav, peynirin markalaşması için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberde...

Müdür ekibiyle birlikte Pınarbaşı'yı bakın neden ziyaret etti?

Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'nde bulunan Uzunyayla’da üretilen ve coğrafi işaret alan Çerkes Peyniri, büyük bir titizlikle ve hijyen kurallarına uygun şekilde üretiliyor. Çerkes kültüründe özel bir hediye olarak verilen ve el emeğiyle hazırlanan Çerkes Peyniri, artık seri üretimle usta ellerin emeğiyle satışa sunuluyor.

Müdür ekibiyle birlikte Pınarbaşı'yı neden ziyaret etti?

Başkan Cemil Görücü ev sahipliği yaptı 

Kültürel miras niteliğindeki Çerkes Peyniri üretim tesisini, Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Duran Safrantı, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Demirbaş, şube ve ilçe müdürleri ile proje ekibi birlikte ziyaret etti. Örenşehir Mahallesi’nde bulunan tesiste gerçekleşen ziyarette, Birleşik Kafkasya Derneği Başkanı Cemil Görücü de ev sahipliği yaptı.

Müdür ekibiyle birlikte Pınarbaşı'yı neden ziyaret etti?

İl Müdürü Bülent Saklav'ın gündeminde Çerkes Peyniri vardı

İl Müdürü Bülent Saklav, Pınarbaşı Örenşehir Mahallesi’nde bulunan Çerkes Peyniri üretim tesisinde incelemelerde bulundu. Coğrafi işaretli peynirin markalaşması ve tesisin üretim kapasitesinin arttırılması konusunda Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmalar yapıldığını belirten İl Müdürü Saklav, peynirin üretiminin bereketli olmasını temenni etti.

Müdür ekibiyle birlikte Pınarbaşı'yı neden ziyaret etti?

Görücü ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyaretçilere bu peynirden hediye etti.