Milletvekili Cıngı Uluslararası Platformda önemli bir göreve seçildi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Avrupa Birliği Uyum Komisyonu üyesi ve AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, uluslararası alanda önemli bir göreve atanarak Türkiye'nin temsilcisi olacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Milletvekili Cıngı Uluslararası Platformda önemli bir göreve seçildi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Avrupa Birliği Uyum Komisyonu üyesi ve AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı’ya Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ve Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu üyeliğinin ardından ASEAN Parlamentolar Arası Asamblesi (AIPA) üyeliği verildi.

Bu atama, Türkiye'nin uluslararası platformlarda daha etkin bir rol almasına yönelik atılan önemli adımlardan biri olarak dikkat çekiyor. AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, yürüttüğü görevlerdeki başarılarıyla tanınan bir isim olarak, Türkiye'yi temsil etmek üzere AIPA üyeliğine seçildi.

2 Eylül 1977'de kurulan ASEAN Parlamentolar Arası Asamblesi (AIPA); Endonezya, Malezya, Filipinler, Singapur, Tayland, Vietnam, Kamboçya, Laos, Brunei Darusselam ve Myanmar olmak üzere on ülke parlamentosundan oluşmaktadır.

Yürütme alanında faaliyetlerini sürdüren ASEAN’ın yasama boyutu olarak konumlanan AIPA İçtüzüğüne göre, ASEAN üye ülkelerinin tümü tarafından diplomatik olarak tanınan bir ülkenin parlamentosu gözlemci üyelik başvurusu yapabilmektedir.