MHP İl Başkanlığı'nda devir teslim töreni

14 Mayıs ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimleri'nde Adnan İncetoprak'ın milletvekili adaylığından dolayı istifa etmesi üzerine Ahmet Bağçovan göreve getirilmişti. MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından yeni dönem MHP İl Başkanı olarak göreve getirilen Seyit Demirezen için bugün devir teslim töreni yapıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde..

MHP İl Başkanlığı'nda devir teslim töreni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Mayıs ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimleri’nde Adnan İncetoprak’ın milletvekili adaylığından dolayı istifa etmesi üzerine Ahmet Bağçovan göreve getirilmişti. MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından yeni dönem MHP İl Başkanı olarak göreve getirilen Seyit Demirezen için bugün devir tessim töreni yapıldı.  MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, MHP eski dönem il başkanı Ahmet Bağçovan ve il yönetimi teşkilatı, MHP İlçe yönetimi ve MHP’li Belediye başkanlarının da katılımıyla gerçekleşen devir teslim töreni MHP Kayseri İl Binası’nda tamamlandı.

MHP il başkanlığı'nda devir teslim töreni

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy il başkanı devir teslim töreni açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Teşkilatı’nda yine tarihi bir kalabalık var. Bu da bizlerin ne kadar büyük bir aile olduğunu gösteriyor. Bugün Cenab-ı Allah nasip etti, il başkanlığı devir teslim töreninde bir araya geldik. Gördüğüm kadarıyla taş medereselilerimizden Ülkü Ocaklarımıza kadar, kadın kollarımızdan, teşkilatımızın dününde bugününde ve yarınında görev yapabilecek Ülkücü kadrolara kadar herkes aramızda. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ağırlığını da göstermiş oluyor.”

MHP teşkilatında abi-kardeş hukuku vardır

"Diğer partilerde malumunuz il başkanlığı devir teslim törenlerinden sonra meydanlarda açıklama yapılıyor ama bizim teşkilatımızda bir abi-kardeş hukukumuz var diyen Ersoy, "Gerek görevi devredecek olan Ahmet Bağçovan başkan, gerekse görevi devralacak olan Seyit Demirezen Başkanımızla birlikte uzun yıllardır omuz omuza teşkilatımızda görev aldık ve bugün Seyit Demirezen başkanımız MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin takdirleriyle bu kutlu göreve getirildi. Bunun da Kayserimizde bir heyecan uyandırdığını görmüş olmanın şahsım ve davam adına partimiz adına çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum diyen Ersoy; "Milliyetçi Hareket Partisi dün olduğu gibi bugün de Kayserimizde önemli başarılara bu kadrolarla birlikte bu birlik ve beraberlikle birlikte imza atacaktır.  Son olarak çok zor bir zaman diliminde görev alan 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerini başarılı bir şekilde atlatan Ahmet Bağçovan başkanımız ve ekibine ayrıyeten teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Seyit Demirezen başkanımız kadrosuyla birlikte hazırlanarak önce ilçe teşkilatlarımızın daha sonra da il teşkilatımızın kongresini tam yetkili olarak yapacaktır." şeklinde konuştu.

Kongrelerimizden sonra mahalli seçimlerde de başarılı olmak istiyoruz

Sözlerini, “Bugün bu devir teslim töreninde ben bir kez daha gördüm ki Ülkücü hareket istediğinde en iyi şekilde kenetlenebiliyor. Aramızda dört tane seçilmiş belediye başkanımız var. Önümüzde mahalli seçimler var. Kongrelerimizi tamamladıktan sonra burada da çok başarılı olmak istiyoruz. Kadrolarımızın da buna müsait olduğunu düşünüyorum. Yönetici arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” şeklinde tamamladı.

Önceki dönem MHP İl Başkanı Ahmet Bağçovan ise şunları kaydetti; “7 Nisan 2023 tarihinde o dönemki il başkanımız Adnan İncetoprak beyefendinin 14 Mayıs milletvekilleri ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milletvekili adayı olmak için istifa etmesi üzerine kıymetli genel başkanımız ve liderimiz Devlet Bahçeli takdirleriyle il başkanı olarak atama gerçekleşmişti.”

MHP il başkanlığı'nda devir teslim töreni

Gece uyumadan gündüz yorulmadan şiarıyla koşturduk

14 Mayıs seçimlerinde sorumluluk şuuruyla çaıltıklarını belirten Bağçovan; "O tarihten öncesine kadar teşkilatlarımızda 2 dönem il teşkilat başkanlığı görevinde devam etmiş ve siz kıymetli dava arkadaşlarımla yol yürüme şerefi yaşamıştım. 14 Mayıs seçimlerinde büyük bir sorumluluk şuuru ve azimle Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’den aldığımız yetki ile sahalarda tüm teşkilat mensuplarımız ve milletvekili adaylarımızla çalışarak ‘gece uyumadan gündüz yorulmadan’ şiarıyla koşturarak Cumhurbaşkanımız yeniden seçilmiş ve iki kıymetli milletvekilimizi Kayseri’ye hediye etmiştir."dedi.

30 Büyükşehir arasında 1'inci parti olduk

"14 Mayıs 2023 seçim sonuçlarında partimizi Kayseri’den aldığımız oy oranıyla 30 büyükşehir arasında 1’inci yapma şerefine nail olmuştuk. Bu başarıyı dava arkadaşlarımız ile gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu noktada tüm yöneticilerimize il ve ilçe teşkila mensuplarımıza KAÇEP Yöneticileri’ne ve İl Başkanları’na görevli herkese, belediye başkanlarımıza ve tüm ülküdaşlarımıza teşekkür ediyorum. Görevlerin geçici aslolanın birlik ve beraberlik şuuru oldupu bilinciyle her daim liderimizin ve davamızın emrinde olduğumu bir kez daha ifade ediyor yeni yönetim ve ekibine başarılar diliyorum.” ifadeleriyle sözlerine son verdi.

MHP İl Başkanlığı görevini devralan Seyit Demirezen ise şu sözlerle konuşmasına başladı;

"Kıymetli ülküdaşlarım MHP’ye gönül veren değerli gönüldaşlarım hareketimizin cefakâr vefakâr taş medreseli büyüklerimiz hepiniz devir teslim törenine hoş geldiniz. Bilge liderimiz sayın Devlet Bahçeli’nin takdirleriyle 54 yıllık şerefli bir maziye sahip olan evimiz yuvamız Milliyetçi Hareket Partisi’nin İl Başkanı olarak atanmış bulunmaktayım. Beni bu onurlu göreve layık gören liderimiz Devlet Bahçeli’ye hepinizin huzurunda şükranlarımı arz ediyorum. Değerli gönüldaşlarım saygı değer hemşerilerim Milliyetçi Hareket Partisi alelade siyasi bir parti değildir.

Partimiz Türklük gurur ve İslam ahlakını misyon edinmiştir 

Partimizin misyonu itibariyle Türklük gurur ve İslam ahlakıyla bezenmiş Türk Devleti’nin bekası için her dönem üzerine düşeni layıkıyla yerine getirmiştir. İşte bu şuurla tıpkı bizden önce aziz davamıza hizmet eden arkadaşlarımız gibi bundan sonra tüm varlığımızla şanlı üç hilal bayrağımızı hakkıyla dalgalandıracağız. Her bir gönüldaşımızın derdiyle dertlenecek her vatandaşımızın gönül hanesine misafir olacağız. Cennet mekân başbuğumuz Alparslan Türkeş’in “milletimiz milliyetçi olduğu sürece ölümsüzdür.” Düsturuyla hareket edecek, benim aklım hep Türkiye’dir” diyen liderimizin işaret ettiği ufukla ilerleyeceğiz."dedi.

Milliyetçi hareketin kalesi Kayseri'de birlik ve beraberlikle yürüyeceğiz

Tüm samimiyetimle belirtmek isterim ki Milliyetçi hareketin kalesi Kayseri’de birlik ve beraberlikle tüm dava arkadaşlarımızla omuz omuza yürüyeceğiz diyen Demirezen; "Cenab-ı Allah bizi şerefli geçmişimizin anıtları olan aziz şehitlerimiz ve davamıza mahcup etmesin. Bu vesileyle hepinize teşekkür ediyorum. Tüm hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Ne Mutlu Türküm diyene!” diyerek konuşmasını sonlandırdı.