MHP'de adaylar ortaya çıkıyor - Yerel seçim haberleri

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin hazırlıkları sürerken, bir süredir sessiz kalan aday adayları da ortaya çıkmaya başladı. Bu kapsamda MHP'den de 3 isim belediye başkan aday adaylığını açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

MHP'de adaylar ortaya çıkıyor - Yerel seçim haberleri

Geçtiğimiz ay yerel seçimlerin tarihi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. 2024 Yerel Seçimlerine dair kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından belediye seçimleri tarihi de netleşmiş oldu.
Resmi Gazete’de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu kararına göre mahalli idareler seçimi 2024 yılı Mart ayının son pazar günü olan 31 Mart'ta yapılacak.

MHP’de hareketlilik başladı!

Tarihin resmiyet kazanmasının ardından partilerde de hareketlilik başladı. Yerel seçim mesaisine başlayan siyasi partiler adaylarını da yavaş yavaş açıklamaya başladı.

Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ve MHP’de üst düzey kurmayları genel merkez düzeyinde bir ön çalışma komisyonu oluşturarak, yerel seçimlerle ilgili çalışma gerçekleştirdi. Bu çalışmada Kayseri’deki Büyükşehir ve 16 ilçenin durumu da görüşüldü. Ancak hangi belediye başkanlığı koltuğuna kimlerin aday gösterileceği ile ilgili kamuoyuna bir yansıma olmadı.

Komisyon çalışmalarını sürdürürken, geçtiğimiz ay MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir’in Kayseri’deki merkez ilçelerden birinde MHP’li bir ismin aday olarak gösterileceğiyle ilgili söylemleri gündeme geldi. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da benzer bir açıklamayı partililerin yer aldığı istişare toplantısında kamuoyuna açık bir biçimde dile getirdi. MHP’nin bu açıklamalarına karşın, AK Parti cenahından herhangi bir açıklama yapılmadı.

MHP hamlelerini sürdürüyor!

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçim çalışmalarının son aşamaya geldiği bugünlerde MHP kanadından hamleler geliyor. Geçtiğimiz gün Makine Mühendisleri Odası Başkanı Süleyman Varol, Makine Mühendisleri Odası eski Başkanı Ali Alkan’ın Milliyetçi Hareket Partisi Kocasinan Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu açıklamıştı. Alkan’ın adaylığının açıklanmasının ardından 2 MHP’li isim daha Develi ve İncesu belediye başkan aday adaylığını açıkladı. Alkan, Sosyal medyada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile genel merkezde çekindiği bir fotoğraf karesini paylaştı. Alkan’ın paylaştığı bu fotoğraf karesini Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol yeniden paylaşarak, Alkan’ın Kocasinan Belediye Başkan Aday adaylığı için müracaat ettiğini duyurdu.

MHP'de adaylar ortaya çıkıyor - Yerel seçim haberleri

MHP’li 2 isim daha adaylığını açıkladı!

Bir dönem Develi Ülkü Ocakları ilçe Başkanlığı görevinde bulunan Durmuş Sarıoğlu, MHP’den Develi belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Bu kapsamda partililerle bir araya gelen Sarıoğlu’nun ilçe teşkilatından da destek istediği öğrenildi. 
Develi İlçe Teşkilatından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Süreci resmi olarak tamamlamak için il Başkanlığımıza ve Genel Merkezimize de gidecek olan Sayın Durmuş Sarıoğlu Teşkilatımızı ziyareti esnasında ilçe Başkanlığımızdan müsade ve destek istedi. Bizler de kendisine teşekkür ediyor, çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

MHP'de adaylar ortaya çıkıyor - Yerel seçim haberleri

MHP’den yapılan bir diğer başvuru da İncesu ilçesi için Muharrem Bayrak’tan geldi. MHP Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Muharrem Bayrak, İncesu Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurusunu MHP Genel Merkezi'nde yaptı. 

MHP'de adaylar ortaya çıkıyor - Yerel seçim haberleri