Metabolizmayı Hızlandıran Besinler Hangileridir?

Zayıflama döneminde proteinin yanında meyve ve sebzede tüketmek önemlidir. Metabolizmayı hızlandıran besinler nelerdir? Nasıl beslenilmelidir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Metabolizmayı Hızlandıran Besinler Hangileridir?

Su,vücuda yeterli şekilde su alınmadığında yağ yakımı başlamaz. Su içilmediği sürece beyin de izin vermez. Bu yüzden su tüketimi yağ yakımı ve kilo verme süreci için çok önemli.

Metabolizmayı Hızlandırıcı BesinlerKahve ve çay içmeyi azaltın,eğer gün içerisinde 2-3 bardaktan fazla çay-kahve tüketiyorsanız, vücudunuz daha fazla sıvıya ihtiyaç duyar. Yeterince içmediğiniz taktirde besin vücutta kalarak metabolizmayı yavaşlatır.

Kabak, su miktarı çok olan bir besindir. Dolayısıyla besin değeri de çok düşük seviyede. Lif açısından da zengin olan besin tokluk hissi vererek sindirim sisteminin hızlandırarak kilo vermenize yardımcı oluyor.

Yumurta,besin değerleri arasında en zenginler içerisinde yer almaktadır. İçerdiği besin açısından vücutta yağ depolama oranını azaltır. Günde 1 – 2 tane tüketildiğinde içeriğindeki B12vitamini ile yağ yakımını hızlandırarak kilo vermenizi sağlar.

Metabolizmayı Hızlandırıcı BesinlerSirke, metabolizmayı hızlandıran ve kan şekerini dengeleyen sirke yağ yakıcı özelliğiyle de yemeklerin gözdesidir.

Yeşil çay,yağ yakan içecekler arasındadır,metabolizmayı hızlandırır ve karaciğerin yağ yakma hızını artırıyor.

Metabolizmayı Hızlandırıcı BesinlerSüt ürünleri,yağ yakan içecekler ve yiyecekler arasında olan süt ürünleri içerdikleri kalsiyum ile hızlı bir şekilde kilo vermeyi sağlıyor. Özelikle yoğurt, kalsiyum açısından en yüksek değere sahiptir ve sindirime içerdiği bakteriler sayesinde kilo kaybına yardımcı olur. Günde 1 kase tüketmeniz yeterlidir. 

Tarçın, Vücudun insülinini düzenler. Fazla almanız taktinde yağ yakımı yavaşlar. Tarçını içtiğiniz suyun içerisine veya tükettiğiniz meyvelerin üzerine serperek tüketebilirsiniz. Böylelikle tokluk hissi vererek iştahınızı keser.

Badem,içerisindeki sağlıklı yağlar ve lifler sayesinde bizi kalp hastalıklarına ve iştah karşı koruyucu görev üstlenir. Düzenli olarak tüketildiği zaman bağışıklık sistemini hızlandırır. İçeriğindeki magnezyum sayesinde stresin azalmasında etkilidir. Ama her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi badem de fazla tüketildiğin de mideye zarar verir.

Metabolizmayı Hızlandırıcı BesinlerYulaf, zengin besin kaynağına sahip olan yulaf sade ve içerisine meyve ve bitter çikolata ile de tüketilebilir.  Diğer yönden lif bakımından zengin ve tokluk hissini arttırırken bölgesel yağları da meydan okuyor.