Merakla beklenen sınav tarihleri belli oldu!

Her yıl adayların heyecanla beklediği ÖSYM sınav tarihleri açıklandı. Peki KPSS, YKS 2024 hangi ayda yapılacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri habelerinde...

Merakla beklenen sınav tarihleri belli oldu!

Adaylar, 2024 yılına dair beklenen sınav tarihlerini öğrenmek için sabırsızlanırken, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, bu beklentiye bir son verdi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen sınavların tarihleri, adaylar tarafından büyük bir merakla bekleniyordu. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, bu bekleyişe son vermek amacıyla resmi X hesabı üzerinden 2024 sınav takvimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Öğrencilere şimdiden başarı dileyen Başkan Ersoy 2024 yılında yapılacak sınavların tarihleri aşağıdaki gibi duyuruldu...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) 8-9 Haziran,

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 28 Nisan,

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz,

Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz, 2. gün oturumları 21 Temmuz,

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos,

KPSS Ön Lisans 1 Eylül,

KPSS Ortaöğretim 15 Eylül,

KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül’de yapılacak.

Adaylar, bu duyurunun ardından sınav hazırlıklarına daha fazla odaklanacak. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, bu tarihlerin herkes için başarı dolu bir yılın başlangıcı olmasını diledi.

Sınav tarihlerinin açıklanması, adaylar ve aileleri için büyük bir önem taşıyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin bu açıklaması, adaylara sınav hazırlıklarını planlama ve stratejilerini oluşturma konusunda daha fazla zaman kazandıracak gibi görünüyor.