MEB o uygulamayı kaldırdı!

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ile öğrencilerin velileri arasında bağ kuran 'sınıf annesi' uygulamasını kaldırdı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

MEB o uygulamayı kaldırdı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmen ile öğrencilerin velileri arasında bağ kuran ‘sınıf annesi’ uygulamasını kaldırdı.

Gününün çoğunu okulda geçiren sınıf anneleri, veli toplantısında diğer velilerin kullandığı oy ile seçilir. Sınıf anneleri okul yönetmeliklerinde yer almaz. Sınıf anneleri öğretmen ve okul yönetimi istediği için görev alır ve onların doğrultusunda hareket eder.

MEB, sınıf anneliği uygulamasını, bazı sınıf annelerinin olumsuz hareketlerinden dolayı yasakladı.

Sınıf anneliği adı altında; Öğretmenler gününde öğrencilerden yüksek miktarda para toplanması, bazı öğrencilerin kamera ile kayıt altına alınması, aidat ve ders araç gereçleri için para toplamaları, kendi çocuklarını diğer öğrencilerden ayrıştırmaları ve veliler arasında gruplaşmaya neden olduğu gözlemlendiğinden dolayı ‘sınıf anneleri’ eleştirilere maruz kaldı.

MEB Temel Eğitim Genel Müdür’ü Zarife Seçer, valiliklere sınıf annesi ile ilgili yazı göndererek, öğretmen dışındaki kişilerin eğitim ortamlarına müdahalesinin eğitimin niteliğini bozduğu ve pedagojik ilkelere aykırı olduğu vurgulandı.

MEB’in resmi uyarısı üzerine sınıf annesi uygulaması kaldırıldı.