Maçta saldırıya uğrayan hakemden açıklama geldi

Geçtiğimiz hafta sonu Pınarbaşı'da oynanan amatör maçta saldırıya uğrayan il hakemi Aydoğan Mantar, açıklama yaptı. Mantar, 'Amatör Futbolun ruhuna aykırı hareket eden, kendi egolarını tatmin etmeye çalışan bu zihniyetler olduğu sürece Kayseri Futbolu bir adım ilerleyemeyecektir.' dedi.

Maçta saldırıya uğrayan hakemden açıklama geldi

Geçtiğimiz pazar günü Pınarbaşı İlçe Stadı'nda oynanan müsabakada Pınarbaşı Belediyespor ile Yavru Aslan Gençlikspor karşı karşıya geldi. Müsababanın 30. dakikasında Pınarbaşı ekibinden Murat Mağara ikinci kırmızı kart sonrası hakeme yumruk ve tekme attı.

Bu dakikadan sonra müsabakayı iptal eden hakem ve yardımcıları soyunma odasının yolunu tuttu. Maçın hakemi Aydoğan Mantar, saldırıyı gerçekleştiren Murat Mağara'dan şikayetçi olurken, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Kayseri Şubesi (TFFHGD) olayın takipçisi olacaklarını belirterek, Mantar'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Olayın üzerinden 2 gün geçtikten sonra saldırıya uğrayan orta hakem Aydoğan Mantar, sosyal medya hesabından açıklama yayımladı. Mantar, şu ifadeleri kullandı;

''Amatör Futbolun ruhuna aykırı hareket eden, kendi egolarını tatmin etmeye çalışan bu zihniyetler olduğu sürece Kayseri Futbolu bir adım ilerleyemeyecektir. Her hafta gerek ailelerinden, gerekse de reel hayatlarından fedakarlık yaparak müsabakalara hazırlanan, futbolun en temiz insanları konumunda ki Biz Hakemler bu tür saldırılara maruz kalınması derinden üzüntü vericidir.
Yaşanılan olay sonrasında Gerek arayarak, gerek mesaj atarak, gerekse yanımda olan; Başta İl Hakem Kurulumuz, Dernek Yönetimimiz, Çok Değerli Kıymetli hocalarım, Değerli hakem arkadaşlarım,kardeşlerim, Saygı değer Kulüp Başkanlarım, Yöneticilerimiz ve hocalarımız,arkadaşlarım aile büyüklerim, yakınlarım bu süreçte yanımda olan destek olan herkese Sonsuz Teşekkürlerimi Borç Bilirim.''

Maçta saldırıya uğrayan hakemden açıklama geldi