Lezzetli ve Besleyici Tatlı Tarifi: Ispanaklı Pasta Tarifi

Vitaminler ve mineraller açısından zengin bir sebze olan ıspanağı, Hem lezzetli hem de besleyici bir tatlı haline getirebilirsiniz. Bu tarif ile ıspanağı sevmeyen çocuklara bile ıspanağı sevdirebilirsiniz. Tarifin detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Lezzetli ve Besleyici Tatlı Tarifi: Ispanaklı Pasta Tarifi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ispanaklı pasta, hem lezzetli hem de besleyici bir öğün için ideal bir seçimdir. Ispanak, vitaminler ve mineraller açısından zengin bir sebzedir. Bu nedenle ıspanaklı pasta, hem damak zevkinize hitap edecek hem de bedeninize fayda sağlayacak bir tariftir. Hazırlaması sadece birkaç adımda tamamlanabilen bu tarif, mutfakta çok fazla zaman harcamak istemeyenler için idealdir. Ayrıca, ıspanaklı pasta her mevsim yapılabilecek kolay bir tarif olarak biliniyor. Tarifin yapımı ise şöyle;

 Malzemeler
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 büyük çay bardağı ıspanak püresi ( su ile haşlanıp robottan çekilecek)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 çay bardağı nişasta
2.5 su bardağı un
1 tane kabartma tozu
1 tane vanilya

Keki ıslatmak için: 1 su bardağı süt

Kreması için: 4 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı tepeleme un, 1 çay bardağı şeker, 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta, 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı tane haşhaş, 1 paket kremşanti.

Yapılışı: İlk olarak yumurta ve şekeri 2-3 dakika çırpalım daha sora sıvı yağ ıspanak püresi ve suyu ilave edip karıştıralım. Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı katıp karıştıralım. Dikdörtgen borcamı yağlayıp hamuru dökelim önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim kürdan testi yapıp çıkaralım. İlk sıcaklığı çıkınca sütü kekin her yerine gelecek şekilde dökelim. Kreması için tencereye sütü alalım içine nişasta şeker un ve yumurta katıp karıştıralım. Sürekli karıştırarak kremayı pişirelim kaynamaya yakın tereyağını ilave edip 1-2 dk kaynatıp ocaktan alalım. Ilıyan kremaya kremşanti ilave edip güzelce karıştıralım içene haşhaşı ilave edelim. Kekin üzerin kremayı sürelim. Kivili jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Kekin üzerine yarısından az kısmını dökelim ince dilimlediğimiz kivileri jölenin üstüne dizelim kalan jöleyi kivilerin üstünden döküp her tarafına yayalım. 4-5 saat dinlendirip servis edelim. Afiyet olsun.