Kutsal Yolculuk Pahalılaştı! Zamlar Kayserilileri Zorluyor

Hacı adaylarının ibadetlerini en iyi şekilde gerçekleştirebilmeleri için hem manevi hem de maddi açıdan ihtiyaçlarını tamamlamaya çalışırken, hac malzemelerine gelen zamlar Kayserilileri zorluyor. Kayseri'de hac malzemeleri satışı yapan Musa Diyarbakırlı, 15 yıllık tecrübesiyle hac malzemelerinin güncel fiyatlarını açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kutsal Yolculuk Pahalılaştı! Zamlar Kayserilileri Zorluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hac malzemelerine bu yıl gelen zamlar Kayserilileri zorluyor. Kayseri'de hac malzemeleri satışı yapan Musa Diyarbakırlı, 15 yıllık tecrübesiyle hac malzemelerinin güncel fiyatlarını açıkladı.

Kayseri'de her yıl yaklaşık 3 bin 500 hacı adayı, İslam'ın beş şartından biri olan hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gitme hazırlığı yapıyor. Hac yolculuğu, manevi olduğu kadar maddi açıdan da hazırlık gerekiyor. Hacı adayları, bu ibadeti yerine getirmek için gerekli malzemeleri özenle seçiyor. 

Hacı Adaylarının Hazırlıkları ve Malzeme Listesi…

Musa Diyarbakırlı, hac ibadetini gerçekleştirmek isteyen kişilerin temel ihtiyaçlarını ve hediyeliklerini sıraladı. Diyarbakırlı; ‘İhram, Sandalet, elbise, şalvar veya gömlek, kokusuz sabun, İhram kemeri, ondan sonra hediyelikler alınır. Bu temel ihtiyaçtır. Sonra hediyelik alınır. Hediyelikler ise takke, tespih, seccade, esans, namazlık bunlar gibi hediyelikler verilir. Ayrıca hurma ve Zemzem ikram edilir’ ifadelerini kullandı.

Kayserililer Artık Şeytan Bile Taşlayamayacaklar

Diyarbakırlı, hacca gideceklerin toplam maliyetinin kişinin çevresine bağlı olduğunu ve bu maliyetin farklılık gösterebileceğini belirterek; ‘Tüm ürünlere ortalama yüzde20 - 25 arası zam geldi. Hac yolculuğunda rahat ve dayanıklı sandalet veya terliklerin fiyatı 250 TL civarında olup, bu fiyatlar marka ve kaliteye göre değişebilir. İhramlar, hacı adaylarının kutsal topraklarda giydiği özel elbiselerdir. Fiyatları 300 TL'den başlayıp, kalite ve tasarıma göre 500 TL'ye kadar çıkabilir. Kokusuz sabunların fiyatı yaklaşık 15 TL civarındadır. Kemerler, ihramın sıkıca tutulmasını sağlayan kemerler, 35 TL ile 50 TL arasında satılmaktadır. Hediyelikler, Hac dönüşünde sevdiklerine hediye almak isteyenler için çeşitli hediyelikler bulunmaktadır. Takke fiyatları 10 TL'den başlayıp, özel tasarım ve malzemelere göre 50 TL'ye kadar çıkabilir. Tespihler ise 10 TL ile 20 TL arasında değişen fiyatlarla satılmaktadır. Esanslar, Hac dönüşünde getirilen esanslar da sıklıkla tercih edilen hediyelikler arasındadır. Bu esansların fiyatı 10 TL ile 20 TL arasında değişiklik göstermektedir’ dedi.

Kayserililer Artık Şeytan Bile Taşlayamayacaklar

Diyarbakırlı, ayrıca zemzem suyunun gerçekliğini anlamanın satıcılar olarak kendilerinin imkanları doğrultusunda mümkün olmadığını belirtti. Saflığın belirlenmesi için özel analizlerin yapılması gerektiğine işaret etti. Bu analizlerin sonuçlarına göre Zemzem suyunun sahte olup olmadığının netlik kazanabileceğini vurguladı.