Kurban'da et fiyatları artacak

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC)'ne yaptığı taziye ve tebrik ziyaretinde konuşan Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Recep Bağlamış, Kurban Bayramı'nda et fiyatlarında yüzde 10 civarında artık beklediklerini söyledi.

 Kurban'da et fiyatları artacak

KGC'nin yeni başkanı Metin Kösedağ'ı ziyaret eden Bağlamış, koronavirüsten dolayı yaşamını yitiren Veli Altınkaya'nın ailesi ve basın camiasına baş sağlığı dileklerinde bulunurken, Kösedağ'a da yeni görevinde başarılar diledi.

KURBANDA YÜZDE 10 ARTIŞ

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bağlamış, kurban bayramında et fiyatlarında yüzde 10 oranında artış görülebileceğini belirtti. Halihazırda, karkas kırmızı etin kilo fiyatının 41, 42 TL civarında olduğunu kaydeden Bağlamış, "Gıda fiyatları yüzde 35 oranında arttığı için kırmızı et fiyatında da o oranda bir artış bekleniyor. Ancak devlet bunu 1 yıl içerisinde yansıtmaz. Bize göre yıl sonuna kadar toplamda yüzde 20 civarında, Kurban Bayramı'nda da yüzde 10  civarında artış olabilir." dedi.

CANLI HAYVAN ÜRETİMİ YÜZDE 40 AZALDI

Devletin, et fiyatlarında her zaman tüketicinin lehine karar vereceğinin altını çizen Bağlamış, "Et ve Süt Kurumu afakî bir fiyat artışında zaten gerekeni yapar. Ancak ülkemizde canlı canlı hayvan üretiminin ihtiyacı karşılamadığını da söylemek gerekir. Ülkemizde üretimi yapılan canlı hayvan ihtiyacımızın ancak yüzde 60'ını karşılayabiliyor. Öyle olunca fiyatlarda artış yaşanmaması için canlı hayvan ithalatı yapılıyor. 2 yıldan bu yana da girdiler de aşırı bir artış meydana geldi, buna bağlı olarak da canlı hayvan sayımız yüzde 40 oranında azaldı. Tüm bu etkenlere bağlı olarak, 1 Haziran'da tüketimin de artmasına bağlı biçimde karkas ette 50, 60 TL'yi görebiliriz." diye konuştu.

Haber Merkezi