Kurban Bayramı'nda Lokum Gibi Kavurma Tarifi!

Kurban Bayramı başladı. Kurban Bayramı dendiğinde akla ilk gelen yemek elbette ki kavurma oluyor. Her bayram olduğu gibi bu bayramda kavurma tarifi sık sık araştırılıyor. Peki, lokum gibi kavurma nasıl yapılır? Etin yumuşak olması için nelerin yapılması gerekir? İşte tarifin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kurban Bayramı'nda Lokum Gibi Kavurma Tarifi!

Kurban Bayramı başladı. Kurbanlarını kesen vatandaşlar, kavurma tarifini araştırmaya başladı. Bizde sizler için lokum kıvamında kavurma tarifini sizler için derledik.

Bayramda hazırlayacağınız lokum gibi olması için sütte veya sodada bekletme şansı olmuyor. Vatandaşlar etin yumuşak olması için nelerin yapılması gerektiğini araştırıyor. Etin lokum kıvamında olması için en a 3 saat dinlenmesi gerekir. Kurban etini yumuşatmak ve lezzetlendirmek için kendi iç yağını kullanın. İç yağı erittikten sonra, kavurma yapacağınız etleri yüksek ateşte mühürlemeniz gerekiyor. Mühürlenen etler daha yumuşak ve lezzetli oluyor. Mühürleme işlemi için de tencerenin iyice ısınması gerekiyor. Mühürleme işlemi bittikten sonra bir parça tereyağı atın. Böylelikle et lokum kıvamında olacaktır.

Kurban Bayramı'nda Lokum Gibi Kavurma Tarifi!

Bayram Kavurması Tarifi;

Malzemeler;

1 kilogram et (dana, kuzu, koyun)

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kekik

İsteğe göre; domates, biber, kırmızı pul biber, karabiber ekleyebilirsiniz.

Hazırlanışı;

Hayvanın yağlı yerinden çıkarttığımız eti küp şeklinde doğrayalım. Kavurma işleminde etin kendi yağını ayrıca kullanacağımız için onları da küçük parçalar halinde keselim.

Bir tencerede hayvanın iç yağını eritelim. İç yağı eridikten sonra eğer etleri tencereye alalım. Yüksek ateşte, çok fazla karıştırmadan etleri mühürleyelim. Bu şekilde yumuşak kalan ve suyunu içine hapseden etleri, kapağını kapattığınız tencerede, kısık ateşte yaklaşık 35 dakika kadar pişirin. Etler arzu ettiğiniz kadar yumuşamadıysa azar azar sıcak su ekleyip, pişirmeye devam edin. Suyunu çeken ve yumuşayan etlere tereyağını ekledikten sonra 2-3 dakika daha kavurun. Bu aşamada tuz ve kekik ekleyin.

Kurban Bayramı'nda Lokum Gibi Kavurma Tarifi!

Kavurmayı daha farklı şekilde sunmak isterseniz kabuğunu soyup, küçük küpler halinde doğradığınız domates ve ince ince kestiğiniz sivri biberleri bu aşamada ekleyin. Kırmızı pul biber ve karabiber katın. Biberler renk alana kadar yüksek ateşte soteledikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!