KTO'da gerçekte neler oluyor?

KTO'dan MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, Kocasinan İlçe Başkanı Hacı Ali Doğan, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un kardeşi Latif Ersoy başta olmak üzere çok sayıdaki meclis üyesi ve diğer komite üyelerinin istifaları sonrasında hareketli gelişmeler yaşanıyor.

KTO'da gerçekte neler oluyor?

KTO’dan MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, Kocasinan İlçe Başkanı Hacı Ali Doğan, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un kardeşi Latif Ersoy başta olmak üzere çok sayıdaki meclis üyesi ve diğer komite üyelerinin istifaları sonrasında hareketli gelişmeler yaşanıyor. Tepkilerin giderek yükseldiği anlaşılırken, istifaların 100’ü kolaylıkla aşacağı belirtiliyor.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile beraber diğer belediye başkanlarının KTO Başkanı Ömer Gülsoy’a ziyarete gitmeleri, Gülsoy’a destek mesajları olarak sunulurken, tartışmaların daha da alevlenmesi bekleniyor.
MHP’li isimlerin istifaları, KTO’da adeta deprem etkisi yaratırken, başkan Ömer Gülsoy’un yakın çevresine basına herhangi bir açıklama yapılmaması konusunda uğraş verdiği belirtiliyor. MHP’nin sessiz hamlelerinin ise devamının geleceği iddia ediliyor. 
Konuyla ilgili şimdiye kadar hiçbir açıklama yapılmamasına karşın bazı MHP’lilerin “vebale ortak olunmadı” yorumları yapmaları ise dikkat çekiyor. Önümüzdeki günlerde gelişmelerin daha iyi anlaşılacağı yorumunda bulunan MHP’lilerin hangi konuyla ilgili bu yorumda bulundukları ise merak konusu oldu.
Aynı isimlerin geride bıraktığımız Ekim ayında döviz fiyatlarının yükselişe geçtiği ve akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla kur korumalı mevduat hesabının aktif hale getirildiği günlerde bazı Ticaret Odası yetkililerinin ve üst düzey isimlerin yaptığı açıklamalarla TÜSİAD ile birlikte Cumhur İttifakı’nın hedef almalarının bir kırılma noktası yarattığı da diğer iddialar arasında. Diğer bir iddia ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun KTO’yu ziyareti ve bu ziyareti sonrasında CHP meclis grup toplantısında KTO’nun kendilerine verdiği bilgileri kamuoyu ile paylaşması olmuş. Bu durumun yarattığı güvensizliğin Kayseri’de konuşulduğu biliniyordu.
Bir başka iddia konusu ise seçimlerden önce KTO Başkanlığı’na aday olan ancak Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan hararetli bir toplantı sonrasında adaylıktan vazgeçirilen KTO Meclis Başkanı olan ve AK Partili kimliği ile tanınan Cengiz Hakan Aslan’ın seçildiği komitede başkan Ömer Gülsoy’un, Cengiz Hakan Aslan’ın seçilememesi için aynı komiteden bir başka ismi aday gösterip onu destekleyeceği ancak son dakika bu hamlesinin deşifre olduğu ve seçimler öncesi verilen sözlere rağmen yapılan girişimin rahatsızlık yarattığı da diğer iddialardan.
Yeni istifaların gelmesinin beklendiği bir dönemde ortaya atılan bu ciddi iddialar, KTO ile ilgili tartışmaların gündemden düşmeyeceğini akıllara getiriyor. KTO yönetim kurulunda adaletten ziyade iş ortaklıklarının olması ise rahatsızlık yaratan bir başka sebep olarak konuşuluyor.
Bunun yanı sıra KTO yönetim kurulu üye seçimlerinin hukuksuz bir şekilde gerçekleştirildiğine dair iddialar sonrasında bazı üyelerin konuyu yargıya taşıyacağı ve seçimlerin yenilenmesine yönelik müracaatta bulunulacağı da ifade ediliyor.