Koronavirüs Kayseri'yi esir aldı

Hafta sonu koronavirüs denetimlerinin sıklaştırılacağı Kayseri'de rakamlar yüz güldürmüyor. Edindiğimiz bilgilere göre sadece Şehir Hastanesi'ne günlük yapılan başvuru sayısı ortalama 600 civarında.

Koronavirüs Kayseri'yi esir aldı

Kurban Bayramının hemen sonrasında vaka sayıları artan Kayseri'de, rakamlar bir nebze düşmüş olsa da, son birkaç günden bu yana, özellikle sağlık personelinde görülen vaka artışları endişeye neden oldu. Yetkililerin, henüz sağlık sistemini etkileyecek bir manzaranın ortaya çıkmadığını söylediği Kayseri'de, koronavirüs hastaları ya da şüphelilerin daha çoğunlukla başvurduğu Şehir Hastanesi'ne, şüpheliler de dahil olmak üzere günlük ortalama başvuru sayısının 600 bandında olduğu öğrenildi.

KAMU KURUMLARINDAKİ VAKA SAYILARI DA ARTIYOR

Öte yandan, kamu kurumu çalışanlarında pozitif vakaların artış göstermesi de şehirdeki endişeleri katladı. Buna rağmen dolup taşan AVM'lerdeki görüntüler ise tepkilere neden oluyor. Vali Şehmus Günaydın'ın, hafta sonu özellikle AVM gibi toplu alanlarda denetimlerin sıklaştırılması için ekipleri teyakkuzda beklettiği de biliniyor.

ORTA ANADOLU 5'İNCİ SIRADA

Sağlık Bakanlığının, Kovid-19 raporunda yer alan Türkiye İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırması 1 numaralı haritasına göre ise, Kayseri'nin de içinde yer aldığı Orta Anadolu Bölgesi; İstanbul, Doğu Marmara, Batı Anadolu, Ortadoğu Anadolu bölgesinden sonra, yüzde 16.1 ile 6'ncı sırada yer alıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, son yaptığı Bilim Kurulu toplantısı sonrasındaki açıklamasında, Kurban Bayramı sonrasında vakaların arttığı iller arasında Kayseri'yi ikinci sırada saydı, ancak alınan tedbirlerle vaka sayılarında belli ölçüde azalma sağlandığını ifade etti.

Özel Haber – Haber Merkezi