Korkutan açıklamaya yanıt geldi! Kayseri'de 7 ve üzeri deprem olur mu?

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün Kayseri'nin de bulunduğu 18 ili uyarmasıyla ilgili konuşarak, 'Naci hocanın TV programında anlattıklarına katılıyorum, bir tek deprem büyüklüğü konusunda katılmıyorum' dedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Korkutan açıklamaya yanıt geldi! Kayseri'de 7 ve üzeri deprem olur mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün Kafa TV’deki canlı yayınında Kayseri’nin de içinde bulunduğu 18 ili deprem konusunda uyarmasından sonra Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen, bir TV kanalında Görür’e seslenerek ‘Naci hocayı yine bir kez daha davet ediyorum’ dedi. 

Görür Kayseri’nin de içinde bulunduğu 18 ilinde üzerinde bulunduğu fayların çok güçlü olduğunu ve bu fayların şiddeti 7 ve üzeri olan deprem meydana gelebileceğinin altını çizdi.

‘Kayseri’de olmuş olan depremlerin en büyüğü 6,2 büyüklüğünde’

Evsen, Kayseri’nin hem tarihsel hem de aletsel verilerine dikkat çekerek şöyle dedi; ‘18 tane vilayeti sayarken, Kayseri’yi de saydı bu 18 tane şehrin içerisinde 7 ve üzerinde depremlerin olması Kayseri’de kafa karışıklığına sebebiyet verdi. Biz bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalarda, Kayseri’nin hem aletsel hem de tarihsel dönem kayıtlarında incelediğimizde 7 ve üzeri deprem kaydı yok. Şu ana kadar Kayseri’de olmuş olan depremlerin en büyüğü 6,2 büyüklüğünde… Şehirde 6,2 büyüklüğünde geçen deprem yokken, Naci hocanın da daha sonraki ikinci beyanatında, ‘ben bu 18 tane şehri jeoloji mühendisleri odası kayıtlarında aldım’ demesiyle birlikte bir kez daha jeoloji mühendisler odası raporlarına baktık. Kayseri ile ilgili bu bahsettiğimiz tarihsel depremleri anlatıyor. En sonunda şu metinle tamamlıyor; ‘Kayseri’de olası 6,5 büyüklüğünde deprem diyor.’’ 

Evsen, Naci Görür’ün, yapmış olduğu yoruma katıldığını ancak deprem büyüklüğü konusunda katılmadığını belirterek; ‘Odanın raporu 6,5 diye ifade ediyor. Naci hocam 7 ve üzerindeki depremde bahsediyor eğer bizim bu anlamda bir eksiğimiz varsa kayseri şehri olarak bir çalışma yapılmışta bizim bu çalışmalardan haberimiz yoksa ben Naci hocayı yine bir kez daha davet ediyorum. Naci hocanın TV programında anlattıklarına katılıyorum bir tek deprem büyüklüğü konusunda katılmıyorum’ diye konuştu.