Konaç: 'Diziler çarpık aşkı aşılıyor'

Baro Başkanı Fevzi Konaç, televizyondaki dizilerin neredeyse tamamının çarpık bir aşk anlayışını insanlara aşıladığını ifade etti.

Konaç: 'Diziler çarpık aşkı aşılıyor'

Son günlerde sık sık gündeme gelen cinsel tacizlerde internet ile başta televizyon olmak üzere diğer medya unsurlarının etkisi bulunduğuna işaret eden Başkan Konaç, günün en çok televizyon izlenen vakitlerinde dizileri incelediğini ve 10 diziden 9'unun aşk konusunu işlediğini ve çarpık bir aşkı insanlara, gençlere aşıladıklarını dile getirdi. Baro Başkanı Konaç, konu ile ilgili şunları paylaştı: "Televizyonlarda günün en çok izlendiği vakit olan 'prime tıme'da popüler programların çoğu dizilerle dolu ve bu dizileri tek tek tespit ettim. İnanın 10 diziden 9'unun isminde aşk geçiyor ve bu dizilerde bir arkadaşının sevdiğini başka birinin ayartması gibi, garip aşk ilişkileri gibi pek çok konu işleniyor. Gençlerimize çarpık bir aşk, cinsellik anlayışı aşılanıyor. Maalesef  televizyon kanallarımızda bu çok baskın. Zaten o dönemlerde çocuklar böyle duygular içerisinde. Farklı ergenlik duyguları içerisinde. Bir de bu programları karşısında görünce olumsuz etkilenir. Medyamızın bu konuda sorumlu davranması ve bu duyarlılığı göre hareket etmesi gerekiyor."   

SORUNLAR SADECE KANUNLA ÇÖZÜLMEZ  

Verdiği bilgilerde Başkan Konaç, toplumda şiddetin, cinsel suçların ve bu gibi sorunların sadece kanunlar ve cezalar ile önlenemeyeceğine işaret ederek, kanunların birtakım olayların meydana gelmesi sonucu durumu değerlendirdiğini ve caydırıcılık ile bir takım suçların da kısmen önüne geçebildiğini belirterek, toplumda suçların önüne geçilmesinin sadece kanunlar ile mümkün olmadığına vurgu yaptı. Olayların meydana gelmeden önce önünün alınmasının bu konuda çok önemli olduğunu öne süren Konaç: "Toplumda yaşanan suçların önünün alınması en güzeli. Yani olduktan sonra da bu karşılıksız kalmamalı ancak hiç olmaması, yaşanmaması çok daha iyidir tabi ki. Bunun için de eğitime, sivil toplum kuruluşlarına, manevi unsurlara çok görev düşüyor. Toplumda kanunlar da, manevi unsurlar da, eğitim de ve suçun önlenmesine etki edecek diğer bütün etkenler de bir bütün halinde işlemelidir. Bunlardan birinde yaşanacak aksama suçların artmasına neden olur, oluyor nitekim görüyoruz" ifadelerinde bulundu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ