Kocasinan'da tarım projeleri atağa geçti

Kocasinan Belediyesi'nin, tıbbi ve aromatik bitkiler, aspir bitkisi üretimi, siyez ve gacer buğdayı ile Tarımda Dijital Dönüşüm Projesi üretimi meyvelerini vermeye başladı.

Kocasinan'da tarım projeleri atağa geçti

Hasada hazırlanan ürünlerin ekimine katılan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarım, hayvancılık ve ziraat açısından önemli bir süreçten geçtiklerini belirterek, dünya genelinde gıdanın stratejik olarak öne çıktığını, bundan dolayı da Türkiye’nin ihtiyacı olan ürünlerin üretilmesi için seferberlik ilan ettiklerini söyledi.

Kocasinan Belediyesi olarak, tarımda uyguladıkları projelerde Türkiye'ye örnek olduklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, projelerin meyvelerini almaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. Amaçlarının tarıma yapılan yatırımla ülke ekonomisine destek vermek olduğunun altını çizen Çolakbayrakdar, şunları söyledi: “Ne kadar kendi kendinize üretim yapıyorsanız, yaptığınız iş kadar değerli ve önemlidir. İçinden geçmiş olduğumuz pandemi sürecinde kendine yetebilen ülkelerin ayakta kalabilme şanslarının fazla olduğunu görmüş olduk. Tarımsal alanda yapmış olduğumuz çalışmalarımızı, yeni adımlarla tarımsal üretime desteğimizi artırarak sürdüreceğiz.  Çiftçilerimizi her alanda destekleyip, üretimini artırmamız gerekiyor. İlçemiz ve şehrimizin potansiyeli bu anlamda çok yüksek.  Şehrimizdeki üretilen tarımsal alandaki imalatın yüzde 20’sini Kocasinan bölgesindeki çiftçilerimiz yapmaktadır. Özveriyle çalışıp, alın teriyle elde etmiş oldukları ürünlerin karşısında kazançlarının bereketli olmasını diliyorum. Her zaman olduğu gibi çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

TARIMA DAYALI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULACAK

Başkan Çolakbayrakdar, Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi Projesi uygulamasıyla Kocasinan’ın tarımsal alanda büyük bir atılım yaşayacağını ve çok daha büyük tarımsal üretimin kapısını açacağını sözlerine ekledi.

>>Kurumsal Haber