Koca Yusuf Erciyes'te tüm Türkiye'nin başını döndürdü!

Milli Savunma Bakanlığı retrofiti Kayseri'de yapılan Koca Yusuf adıyla bilinen A400M Uçağı'nın Erciyes semalarındaki görüntülerini paylaştı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Koca Yusuf Erciyes'te tüm Türkiye'nin başını döndürdü!

Milli Savunma Bakanlığı X platformundaki paylaşımında retrofiti Kayseri’de yapılan Koca Yusuf adıyla bilinen A400M Uçağı’nın Erciyes semalarındaki görüntülerine yer verdi.

Koca Yusuf Erciyes'te tüm Türkiye'nin başını döndürdü!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin taktik ve ulaştırma kabiliyetlerini artıran ve ‘Koca Yusuf’ olarak bilinen, stratejik özelliklere sahip A400M nakliye uçaklarının ‘retrofit’ adı verilen versiyon geliştirme işlemleri, Kayseri’de Türk mühendisler tarafından yapılıyor.

A400M uçaklarının hafif ve ağır bakımları, Airbus tesisleri dışında sadece Kayseri 2. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünde gerçekleştiriliyor.Fabrikada, Kayseri 12. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığında konuşlandırılan ve Hava Kuvvetlerinin gücüne güç katan "uçan kale"lerin bakımları yapılabiliyor.Türkiye ise A400M'lere retrofit (bakım-onarım-iyileştirme) işlemini Airbus dışında uygulayabilen tek ülke durumunda bulunuyor. Atılan bu yeni adımla Türkiye, dünya havacılık bakım onarım sektöründe tanınırlığını artırarak ülke ekonomisine çok ciddi katkı sağladı.

Milli Savunma Bakanlığı ASFAT hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere  yer verildi, ‘Gökyüzümüzün Çelik Kartalları Koca Yusuf'larla Daha Güçlü! Dünyada AIRBUS tesisleri dışında A400M bakım-onarım-yenileme işlemlerinin yapıldığı ilk ve tek yer olan Kayseri'deki merkezimizde retrofiti yapılan A400M Uçağımız Erciyes semalarında!’