Erciyes İçin Büyük Fırsat!

Kayseri AK Parti Milletvekili Murat Cahid Cıngı Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe konuşmasında yaptığı açıklamalarda turizm ekonomisi için büyük Erciyes fırsatını açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Erciyes İçin Büyük Fırsat!

Kayseri AK Parti Milletvekili Murat Cahid Cıngı Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçe konuşmasında yaptığı açıklamalarda turizm ekonomisi için büyük Erciyes fırsatını açıkladı. 

Kayseri'nin Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye'nin zengin turizm potansiyelini değerlendirme açısından önemli bir kaynak olarak gören, Erciyes A.Ş'nin eski Genel Müdürü ve AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cingi'nin ifadelerine göre, bu kaynak modelinin diğer bölgelere uyarlanarak uluslararası pazarda kullanılması önemli bir fırsat olabilir. Cıngı, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Erciyes Kayak Merkezi'nin Kayseri'ye yıllık 100 milyon dolarlık ekonomik katkı sağladığını ve 10 yıl içinde yapılan yatırımın kendini defalarca amorti ettiğini belirtti. Bu başarının diğer bölgeler için de bir örnek teşkil ettiğini ifade eden Cıngı, Türkiye'nin dağ, kayak ve kış turizmi olanaklarını daha etkin bir şekilde değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Erciyes İçin Büyük Fırsat!

Cıngı’nın öne çıkardığı noktalardan biri, Erciyes Kayak Merkezi'nin sadece turizm değil, aynı zamanda ekonomik kalkınma açısından da önemli bir rol oynadığıydı. Türkiye'nin genel turizm performansına rağmen, dağ ve kış turizmi potansiyelinin yeterince kullanılmadığını dile getirdi. Erciyes modelinin diğer bölgelere uyarlanabilirliği üzerinde duran Cıngı, özellikle Antalya, Muğla ve İzmir gibi kıyı şeridi bölgelerinin 'deniz-güneş-kumsal' turizmi temelinde büyüdüğünü, ancak iç bölgelerdeki muazzam dağların turizme kazandırılamadığını belirtiyor. Bu noktada, dağ-kış turizminin Türkiye'nin turizm gelirini artırmak ve mevsimsellik etkisini azaltmak adına stratejik bir önem taşıdığını ifade ediyor. Cıngı’nın vurguladığı bir diğer önemli faktör ise Erciyes Kayak Merkezi'nin sürdürülebilirliği sağlamak üzere oluşturulan Erciyes A.Ş. ve bu şirketin etkin tanıtım, reklam ve uluslararası fuarlara katılım sayesinde yabancı turist çekmeyi başarmış olmasıydı. Bu başarı, yalnızca Rusya, Ukrayna ve Polonya gibi ülkelerden değil, aynı zamanda Hindistan'dan İngiltere'ye kadar dünya genelinden binlerce turisti bölgeye çekerek ekonomiye katkı sağladı dedi.

Cıngı’nın ifadeleri, Erciyes modelinin sadece bir turistik varış noktası olmanın ötesinde, ekonomik ve sürdürülebilir kalkınmanın bir örneği olarak diğer bölgelere ilham kaynağı olabileceğini vurguladı. Bu başarı hikayesi, Türkiye'nin turizm stratejisini çeşitlendirmesi ve potansiyelini tam anlamıyla kullanabilmesi için bir rehber niteliğindedir dedi.