Kış kapıda: Araç sahiplerine kışlık bakım ve lastik uyarısı! - Güncel Fiyatlar...

Kış mevsimin gelmesiyle araç sahiplerine de kışlık bakım ve lastik uyarıları gelmeye başladı. Peki bu uyarılar neler? Bu yıl kışlık lastik fiyatları ne kadar? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kış kapıda: Araç sahiplerine kışlık bakım ve lastik uyarısı! - Güncel Fiyatlar...

Kış mevsimin gelmesiyle araç sahiplerine de kışlık bakım ve lastik uyarıları gelmeye başladı. Peki bu uyarılar neler? Bu yıl kışlık lastik fiyatları ne kadar? Detayları Kayseri Anadolu Haber olarak araştırdık.

Soğuk havaların kendini hissettirmeye başlamasıyla birlikte araç sahipleri, kış mevsimine uygun şekilde hazırlıklara başlıyor. Özellikle sürüş güvenliği açısından önem taşıyan kışlık bakımlar ve kış lastikleri, araç sahiplerinin göz ardı etmemesi gereken unsurlar arasında yer alıyor.

Soğuk havalarda akünün daha hızlı boşalma ihtimali vardır. Akünün şarj seviyesi ve bağlantıları kontrol edilmelidir. 

Kış aylarıyla birlikte araç bakımında dikkat edilmesi gereken önemli unsurlardan biri de antifrizdir. Antifriz, aracın soğuk havalarda sorunsuz çalışmasını sağlayan maddedir. Suyun donmasını engeller. Yaz aylarında da motorun aşırı ısınmasını engelleyerek araç sisteminin düzgün çalışmasını sağlar.

Kışlık bakımının en önemli adımı ne?

Antifrizin doğru seviyede olup olmadığını kontrol etmek kış bakımının önemli bir adımıdır. Genellikle antifriz seviyesini kontrol etmek için motor soğuduktan sonra radyatör kapağı açılarak antifriz seviye göstergesine bakılır; seviye düşükse uygun tpi ve kalitede antifriz eklemek gerekir. Fren sistemi de kışlık bakımlar arasında hayati öneme sahip olan unsurlardandır. Fren balataları ve disklerinin kontorlü sağlanırken fren sıvısı seviyesi de kontrol edilmelidir. 

Lastik bakımı kayakseverleri yakından ilgilendiriyor!

İlerleyen aylarda kar yağışının artmasıki Kayseri'de özellikle kış mevisiminde etkili olan kar yağışları öte yandan vatandaşların sucuk ekmek yemek veya kayak yapmak amacıyla Erciyes Dağı'na çıkması zamanının gelmesiyle kazaların önlenmesi açısından kış lastiklerinin de kullanımı büyük önem taşıyor. 

Kış lastikleri soğuk hava koşullarında yola daha iyi tutunma sağlayarak sürüş güvenliğini arttırıyor. Kış lastiklerinin diş derinliği ve deseni kar, buz ve sulu zeminlerde daha etkili bir performans sunar. 

Araç bakım fiyatları ne kadar?

Kayseri'de bir araç bakım firmasından edinilen güncel araç bakım fiyatlarına göre, orta sınıf bir araç için akü kontrolünde ücret alınmazken, akü değişimi için 1500-2000 lira aralığında değişiyor. Fren balata kontrolü ücreti ise 1000 TL, antifriz değişimi 350-500 civarında, lastik değişimi de ortalama 300 bandında değişiklik gösterirken ortalama bir araç için lastik fiyatı 1200-1500 civarında değişiklik gösteriyor.