Kırbaç cezası alacak mı? Şok karar!

Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo kırbaç cezası alacak mı? Ronaldo'nun İran ziyareti, beklenmedik bir hukuki tartışmayı başlattı. Yıldızın, Ressam Fatemeh Hamami ile sarılması, 99 kırbaç cezasıyla yargılanmasına neden olabilir. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kırbaç cezası alacak mı? Şok karar!

Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo kırbaç cezası alacak mı? Ronaldo'nun İran ziyareti, beklenmedik bir hukuki tartışmayı başlattı. Yıldızın, Ressam Fatemeh Hamami ile sarılması, 99 kırbaç cezasıyla yargılanmasına neden olabilir. İran yasalarına göre bekar bir kadına dokunmanın cezası zina ile eşdeğer tutuluyor.

Ronaldo'nun Asya Şampiyonlar Lİgi'nde Persepolis ile oynanacak maç için Tahran'a gitmesiyle başlayan olay, İran'ın katı yasalarıyla çarpıcı bir şekilde kesişti. Portekizli yıldız ülkede kendisini çizen engelli ressam Fatemeh Hamami  ile sarıldığı ve dokunduğu için hukuki sorunlarla karşı karşıya.

Sosyal medyada büyük ilgi gören bu görüntüler, futbolseverelerin değil İranlı hukukçuların dikkatini çekti. Bu beklenmedik olaya tanık olan görüntüler hafızalara kazınacak gibi duruyor.

Kırbaçlanacak mı?

Ronaldo'ya tek şart!

Al Nassr forması giyen Cristiano Ronaldo, İran ziyareti sırasında İran hükümlerine takıldı. Engelli ressam Hamami'ye sarldığı için ünlü yıldıza İran hükümleri uygulanacak ve 99 kere kırbaç cezası alacak mı? sorusunu akıllara getirdi. Portekizli yıldız, İran kanunlarına göre, suçunu kabul edip "Pişmanım" derse affedilecek.

Haberler.com'dan alınan bilgiye göre, Alman basınından RTL  ise Cristiano Ronaldo'nun cezayı almasının mümkün olmadığını yazdı. Portekizli yıldızın ceza alsa bile fikstür gereği bir daha yolunun İran'a düşmeyeceğini, cezanın sadece İran sınırları içinde geçerli olacağı belirtildi.