Kiralık araca talep arttı

Enflasyon ve kur farkından dolayı otomobil fiyatlarında ki artış hız kesmiyor. Otomobile gelen zamla birlikte araç kiralama şirketlerine talep arttı.

Kiralık araca talep arttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Son zamanlarda araç fiyatlarına gelen zamlar vatandaşları araç kiralamaya yöneltti. Geçtiğimiz yıllarda araçlar 1-2 günlük kiralanırken araç fiyatlarının artmasıyla kiralama süreleri yükseldi.

 
Araca ihtiyacı olan ama bir araç alacak maddi durumu olmayan ya da eski modelli bir aracın bakımıyla uğraşmak istemeyen vatandaşlar yıllık ve aylık araç kiralamayı tercih ediyor. 

Kiralık Araç'a talep arttı
Özellikle bayram öncesi sıfır ya da ikinci el fark etmeksizin otomobil piyasasındaki artışlar vatandaşları kiralamaya yöneltti. 
Araç kiralama sektöründe olan ASB Car Rental yetkilisi Sedat Büyükçekiç araç kiralamaya artan ilgiyi “ araç fiyatlarının yükselmesiyle artık vatandaşlar araç almakta zorlanıyor. Özellikle firmalar araç satın alımına bağlayacakları maddi sermayeyi kendi işlerine yatırım yapıp araç kiralamayı tercih ediyorlar. Bayrama daha haftalar olmasına rağmen rezervasyon konusunda yoğunluk yaşıyoruz.”  Şeklinde dile getirdi.