Kiracılar Dikkat! Ocak Ayı TÜFE'ye Göre Kira Zammı Belli Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak Tüketici Fiyat Endeksi'ni (TÜFE) açıklamasının ardından kiralara yapılacak zam oranları da belli oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kiracılar Dikkat! Ocak Ayı TÜFE'ye Göre Kira Zammı Belli Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi'ni (TÜFE) açıklamasıyla birlikte kiralara yapılacak o ayki zam oranı da belli oldu. Öte yandan konutlardaki kiracılar Temmuz 2024’e kadar sözleşmelerini yüzde 25 artışla yenileyecek. Ancak iş yerleri için bu kural geçerli değil. İş yerlerinde enflasyon oranında artış yöntemi geçerliliğini halen koruyor.

Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki değişim ocakta bir önceki aya göre yüzde 6,70, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 6,70, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 64,86 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 54,72 olarak gerçekleşti.

TÜFE'nin 12 aylık ortalamasına göre hesaplanan şubat ayına ait kira zam oranı, ocak enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte TÜFE'nin 12 aylık ortalamasına göre hesaplanan şubat ayına ait kira zam oranı, ocak enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte yüzde 54,72 oldu. Kira artış oranı, on iki aylık ortalama enflasyona göre belirleniyor. Dolayısıyla kontrat süresi bu ay dolan iş yeri sahiplerine kiraları için yüzde 54,72 oranında zam yapılabilecek.