Kıl Payı Kurtuldular!

Erzincan İliç'te toprak kayması sonucunda meydana gelen faciada 9 işçi için arama kurtarma çalışmaları devam ederken, olaya ilişkin yeni görüntüler de ortaya çıkmaya başladı. Yayınlanan görüntüler de toprak yığınının üzerlerine geldiğini gören kamyon şoförleri manevra yaparak felaketten kıl payı kurtuldular! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kıl Payı Kurtuldular!

Erzincan İliç'te toprak kayması sonucunda meydana gelen faciada 9 işçi için arama kurtarma çalışmaları devam ederken, olaya ilişkin yeni görüntüler de ortaya çıkmaya başladı. Yayınlanan görüntüler de  toprak yığınının üzerlerine geldiğini gören kamyon şoförleri manevra yaparak felaketten kıl payı kurtuldular! 

Erzincan İliç'te Çöpler Altın Madeni'nde yaşanan toprak kaymasıyla ilgili güncel bilgilere göre, 9 işçi hala toprak altında kurtarılmayı bekliyor. Arama kurtarma ekipleri, zorlu hava koşullarına rağmen çalışmalarını sürdürüyor. Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yönettiği Çöpler Madeni'nde yaşanan bu acı olayın ardından, kayıp işçilerin 6'sınının kimlikleri belli oldu. Bu işçilerin, Şaban Yılmaz, Kenan Öz, İbrahim Keklik, Adnan Keklik, Hüseyin Kaya ve Ramazan Çimen olduğu bildirildi. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya, olayda bir ihmal olup olmadığı sorusu yöneltildiğinde, idari ve adli soruşturmanın eş zamanlı olarak devam ettiğini açıkladı. Yaşanan trajedinin nedenleri ve olası ihmallerin inceleneceğini belirtirken, henüz soruşturmanın başında olduklarını ve 24 saat bile geçmediğini hatırlattı. Bakan, kamuoyunu bilgilendirme ve aydınlatma görevlerini yerine getireceklerini vurguladı.

Kayıp işçilerin yakınları da endişe içinde bekleyişlerini sürdürürken olayın görgü tanıklarından elde edilen yeni görüntüler, yaşanan felaketin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. Tam toprak kaymasının meydana geldiği anda yoldan geçen kamyon şoförleri, toprak yığınının üzerlerine gelmesiyle birlikte, manevra yaparak felaketten kıl payı kurtuldular.