Kiçiköy Mahalle Muhtar Adayı Yılmaz'dan dikkat çeken vaatler!

25 yıldır esnaf olarak Talas halkı tarafından tanınıp sevilen Kiçiköy Mahalle Muhtar Adayı Şemsettin Yılmaz ile adaylık süreci, muhtarlığa karar verme fikrinin oluşumu, idealindeki muhtarlık modelini, değiştirmek istediği şeyleri ve mahalleliye iletmek istediği mesajları konuştuk. Röportajın detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kiçiköy Mahalle Muhtar Adayı Yılmaz'dan dikkat çeken vaatler!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

25 yıldır esnaf olarak Talas halkı tarafından tanınıp sevilen Kiçiköy Mahalle Muhtar Adayı Şemsettin Yılmaz ile adaylık süreci, muhtarlığa karar verme fikrinin oluşumu, idealindeki muhtarlık modelini, değiştirmek istediği şeyleri ve mahalleliye iletmek istediği mesajları konuştuk. Samimi bir röportaj gerçekleştirdiğimiz Yılmaz, Kiçiköy mahallesini yakından ilgilendiren söylemlerde bulundu.

Esnaf olarak yıllardır Talas'ta tanınan bir isimsiniz. Aynı zamanda işletmeci kimliğiniz de var. Muhtarlığa karar verme sürecinizden bahsedebilir misiniz ?

Mahalle halkının ihtiyaçları göz ardı edildi

Talas halkına 25 yıldır esnaf olarak hizmet etmekteyim. 32 yıldır da Kiçiköy Mahallesi'nde ikamet eden bir mahalle sakini olarak mahallemizde ikamet eden bireylerin çoğunu tanıyor ve neye ihtiyaç duyduklarını biliyorum.

Yıllardır bu ihtiyaçların giderilmediğine şahit oldum. Halkın isteklerini göz ardı edilmesi beni derinden üzmektedir. Mahalle halkıyla iç içe olduğumdan ihtiyaçlarının giderilmediğini, mahallenin bir çok eksiklerinin bulunmasına rağmen bunların göz ardı edildiğini görmekteyim.

Mevcut muhtarın mahalle sakinlerinin isteklerini ve ihtiyaçlarını hiçe sayıp, yandaş yaklaşımlarından dolayı mahallem adına bu kötü gidişe dur demek için muhtar adayı olmaya karar verdim.

Kiçiköy Mahalle Muhtar Adayı Yılmaz'dan dikkat çeken vaatler!

Kiçiköy Mahallesi için idealize ettiğiniz muhtarlık modeli nedir? Mahalleyi yakından tanıyan biri olarak neler değiştirmeyi planlıyorsunuz?

Muhtarlıklar, mahalleliler ile  devlet kurumları arasındaki en önemli iletişim kaynağıdır. Mahallenin ihtiyaçlarının giderilmesinde, var olanları korumak ve geliştirmekte ayrıca genel asayişi sağlayacak, mahallelilerin refah ve huzur içerisinde yaşayacak bir ortam oluşturabilme zihniyetinde bir muhtarlık yönetimi sunmak istiyorum.

Mahallemi yakından tanıyan biri olarak mahallenin ve mahalle halkının ihtiyaçlarını bildiğim için yardımlaşmaya dayalı adil bir muhtarlık modeli düşünüyorum. 

Mahalleye pazar yeri kurulmasını sağlayacağım!

Mahallemizde bulunmayan pazar yeri için mahalle sakinlerinin yoğun talebi üstüne mahallemize pazar yeri kurulmasını sağlayacak girişimlerde bulunacağım.

Bunun yanında mahalellilerin çoğunluğuna uzak olan ATM, halk ekmek büfesi ve otobus kart dolum merkezlerinin mahallenin bir çok yerine kurulması ve güvensiz olan parklarımız ve sokaklarımıza güvenliği artırıcı çalışmalarımız olacaktır.

Kiçiköy Mahalle Muhtar Adayı Yılmaz'dan dikkat çeken vaatler!

Muhtar adayı olarak size oy verecek mahalleliye neler söylemek istersiniz?

Söz veriyorum!

32 yıldır Kiçiköy mahallesi'nde yaşayan bir vatandaş olarak mahalle sakinlerine sesleniyorum; mahallemin neye ihtiyacı olduğunu ne gibi eksikleri olduğunu çok iyi biliyorum. Mahalle muhtar adayı olarak eksiklikleri gidermeye yönelik çalışmalar yapıyorum mahalle muhtarlığını kazandığım takdirde çalışmalarıma hız kesmeden devam edeceğime mahalle sakinlerine söz veriyorum.