Keskin, Halkın Helal Oyları Yok Sayıldı

Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde yerel seçimlerin ardından yaşanan olaylar zincirinde bir türlü sona gelinemiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Keskin, Halkın Helal Oyları Yok Sayıldı

CHP ve MHP arsında yaşanan başkanlık krizinde her geçen gün nabızlar daha da yükseliyor.
Milliyetçi Hareket Partisinin itirazları üzerine, İlçe Seçim Kurulu seçimleri iptal etmiş ve yeni seçim tarihi olarak 2 Haziran açıklanmıştı. Bunun üzerine CHP Konuyu İl Seçim Kuruluna Taşıma kararı aldı. 

Taraflar arasındaki karşılıklı iddiaların ardı arkası kesilmezken konuya dair son açıklama CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin’den geldi.

Keskin katıldığı bir canlı yayında, ‘ Yıllar sonra Pınarbaşı’nı Cumhuriyet Halk Partisi kazandı ve bunu kabullenemediler, dedi.

Pınarbaşı İlçesinin MHP’liler tarafından kaleleri gibi görüldüğünü belirten CHP İl Başkanı Keskin, ‘Seçimlerin başladığı günden itibaren özellikle MHP milletvekilleri burada olabildiği kadar despotizm ve ahlaki değerlerin dışına çıkarak seçimle ilgili sıkıntılar yaratıyorlar. Bugünde maalesef büyük baskılarla çok adaletsiz ve hukuksuz bir şekilde iptal kararı çıkarttılar. Her zaman söylüyoruz hukuk ve adalet bitmiştir diye. Bunu Kayseri’de biz bizzat yaşadık.’ açıklamalarında bulundu.

Hâkime Sözlü ve Fiziki Darbe

Keskin, açıklamalarında, Mafyacılık oynayan MHP Milletvekilinin olayların yaşandığı gün ilçe seçim kurulu hâkimine sözlü hakaret ve fiziki darbe uyguladığını belirtti.

O anlarda fiziki şiddete maruz kalan hâkimin, yaşanana olaylardan dolayı bugün MHP lehine karar vermek zorunda kaldığını belirten Keskin, ilçe seçim kurulu tarafından alınan kararın ahlaki değerlerin dışında bir karar olduğunu vurguladı. 

Halkın Helal Oyları Yok Sayıldı

Halkın hükmünün yok sayıldığını ifade eden CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, MHP’nin iddiaları hakkında, ‘Gerekçeleri adliyeye gelen torbaların hâkim huzuruna giderken bazı torbalarda mühürlerinin kırıldığı ve içine düştüğü. Bu zaten Türkiye’nin her yerinde yapılıyor. Torbaları getiren insanlar sıraya girdiğinde çoğu zaten o mührü kırıp veriyor. Önemli olan ıslak imzalı tutanaklardır. Islak imzalı tutanaklarla sandıktan çıkan oylarımızda hiçbir değişiklik yoktur. Çünkü ıslak imzalı tutanaklar sandık başında duran bütün partililer tarafından imzalanıyor. AKP ve MHP’nin de imzaladığı ıslak imzalı tutanakları maalesef ilçe seçim kurulu geçerli göstererek iptal etmiştir.’ İfadelerinde bulundu.

Keskin, İl Seçim Kurulu’na itiraz edeceklerini belirtmişti.

Şuanda adliye önünde itiraz için CHP Genel Başkan yardımcıları ve milletvekilleri toplanmış bulunuyor.