Kesin karar çıktı! Kayseri'de 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım ne olacak?

Geçtiğimiz aylarda ülke genelinde çok konuşulan 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım gündemini koruyor. Ücretsiz biniş kartları, ekim ayında ücretli olacak mı? Kayseri'de de aynı durumun söz konusu olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, Kayseri'de 65 yaş üstü pasosu ücretli olacak mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kesin karar çıktı! Kayseri'de 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım ne olacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz ağustos ayında çok konuşulan 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım gündemden düşmüyor. ‘Ekim ayında halk otobüslerinde 65 biniş yaş üstü ulaşım ücretli olacak iddiası’ özellikle emekliler tarafından merakla araştırılıyor. Bazı illerde ücretsiz ulaşım iptal olmuştu. Bu iddia yeniden  gündeme gelirken aynı durumun Kayseri’de geçerli olup olmayacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Kesin karar çıktı! Kayseri'de 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım ne olacak?

Burdur ve Aksaray İllerinin 65 yaş üstü pasosunun ücretli olacağını duyurmuştu. Pasonun tekrar ücretli olmasına ilişkin, yapılan ÖTV zammı ve akaryakıtta ki artış şoförlerin giderlerini karşılamadığı gerekçe gösterilmişti. Dolayısıyla farklı illerde bulunan halk otobüsü şoförleri de aynı kararın her ilde uygulanması yönünde tepkilerini dile getirmişti.

Ankara’da bulunan özel halk otobüsü şoförleri 65 yaş üstü paso kullananlardan ücret talep ettiği öne sürülmüştü. Ankara’da ki şoförler artan enflasyondan dolayı giderlerini karşılayamadıklarını bu yüzden 65 yaş pasosunun ücretli olmasını aksi halde özel halk otobüsü şoförlerine bakanlık tarafından maddi destek verilmesi yönünde talep edilmişti. Ancak Ankara Büyükşehir Belediyesinin böyle bir uygulamanın olmadığını şu sözlerle ifade etmişti: ‘Bazı art niyetli kişiler, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs ve metrolarda 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz kartlarını iptal etme kararı aldığını yaymaktadır. Bu yalandır. Ücretsiz taşıma yetkisi kanunla belirlenmektedir. Belediyemizin böyle bir kararı bulunmamaktadır.’

Kesin karar çıktı! Kayseri'de 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım ne olacak?

Kesin karar çıktı

Ekim ayına girilmesiyle Kayserili vatandaşlarda bu durumun, Kayseri için geçerli olup olmayacağını merak ediyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş’den şu ana kadar 65 yaş pasosunun iptali söz konusu olmadı. Kayseri için 65 yaş üstü kişiler ücretsiz taşıma hizmetinden yararlanmaya devam edecek. Geçtiğimiz hafta bu konu gündeme gelmiş, kesinlikle ücretli olmayacağı açıklanmıştı.

Kent Ekmek fiyatları da zam furyasından etkilenecek mi?