65 yaş üstü pasosu gündemden düşmüyor! Anadolu'da Z Raporu

65 yaş üstü pasosu ve ücretsiz ulaşım imkânı vatandaşların gündemindeydi, Anadolu'da Z Raporu sokağa indi ve vatandaşa ücretsiz ulaşımın devamı hakkındaki fikirlerini sordu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ 65 yaş üstü için ücretsiz ulaşımın süreceğini açıkladı bu sayede vatandaş ücretsiz taşıma hizmetinden yararlanmaya devam edecek. Peki 65 üstü ne diyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
65 yaş üstü pasosu gündemden düşmüyor! Anadolu'da Z Raporu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

65 yaş üstü pasosu ve ücretsiz ulaşım imkânı vatandaşların gündemindeydi, Anadolu’da Z Raporu sokağa indi ve vatandaşa ücretsiz ulaşımın devamı hakkındaki fikirlerini sordu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ 65 yaş üstü için ücretsiz ulaşımın süreceğini açıkladı. 65 yaş üstü kişiler ücretsiz taşıma hizmetinden yararlanmaya devam edecek. Geçtiğimiz hafta bu konu gündeme gelmiş, kesinlikle ücretli olmayacağı açıklanmıştı.

65 yaş üstü pasosu gündemden düşmüyor! Anadolu'da Z Raporu

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım imkanı hakkında vatandaş ne diyor?

Bir hanımefendi 65 yaş üstü pasosunun kaldırılmasının gereksiz olacağını kaldırılmama kararının ise isabetli olduğunu ifade etti. 

Bir beyefendi ise; yaşlıların sağlık sorunları olduğunu, psikolojilerinin gençlere oranla daha zayıf olabileceğini bir otobüse ya da tramvaya binip çarşıda vakit geçirmesi ve dönmesinin 2 saati bulduğunu bunun da o yaşlıyı olumlu etkilediğini savundu. Bir ayağı hastanede bir ayağı evde olan bir 65 üstü vatandaşın ulaşım imkanını kesmek o insanın yaşamını zorlaştırmak anlamına geldiğini ifade etti.

Eşiyle tartıştığında bir hava almak için geziye çıkıp geri dönmesinin bile o yaşlıyı olumlu etkilediğini söyleyen yaşlı adam, bir ömür boyu vergi verdiğini vatanı için askerlik yaptığıını artık yaşı ilerlediği için yaşlıları dışlamamak onları deşifre etmemek gerektiğini belirtti. 
Ülke sınırları içerisinde yaşayan bir vatandaşın belli bir yaştan sonra sağlık sorunları, yaşam biçimi, huzuru mutluluğu devlet güvencesinde olmalı diye konuştu. 

Başka bir yaşlı beyefendi ise Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ettiğini vurgulayarak bu hizmette kimlerin emeği varsa biz onlardan razıyız şeklinde konuştu.

Bir beyefendi de mevcut durumu sürdürülmesini yerinde bir karar olarak nitelendirirken; bir başka hanımefendi ise iptal edilmesi gerektiğini şu sözlerle savundu: ‘Öğrencilerimiz okula, işçilerimiz işe yetişemiyor. İki durak için biniyorlar 3. durakta iniyorlar. Yazık değil mi o öğrencilere yazık değil mi o çalışan işçilere?’

Bir beyefendi de 65 yaş üstü ulaşımının ücretsiz olması gerektiğini belirtirken, bazı eleştiri ve önerileri olduğunu dile getirdi. Otobüs şoförlerinin durma kalkmalarının sallantılı olduğunu yaşlıların oturamadığı takdirde bundan etkilendiğini ani frenlerde düştüğünü ve tırnağını kırdığını bizimle paylaştı. Otobüs ve sefer sayısı az tıklım tıklım diyen vatandaş, biraz daha dikkat edilip sık sefer olursa memnun olacağını dile getirdi.

65 yaş üstü pasosu gündemden düşmüyor! Anadolu'da Z Raporu

Türkiye'de 65 yaş üstü pasosu ücretsiz mi?

Burdur ve Aksaray İllerinin 65 yaş üstü pasosunun ücretli olacağını açıklamıştı. Pasonun tekrar ücretli olmasına ilişkin yapılan itirazda, ÖTV zammı ve akaryakıttaki artışın şoförlerin giderlerini karşılamadığı gerekçe gösterilmişti. Dolayısıyla farklı illerde bulunan halk otobüsü şoförleri de aynı kararın her ilde uygulanması yönünde tepkilerini ifade etmişti.

Ankara’da bulunan özel halk otobüsü şoförleri 65 yaş üstü paso kullananlardan ücret talep ettiği öne sürülmüştü. Ankara’daki şoförler yüksek enflasyondan dolayı giderlerini karşılayamadıklarını bu yüzden 65 yaş pasosunun ücretli olmasını aksi halde özel halk otobüsü şoförlerine bakanlık tarafından maddi destek verilmesi yönünde talepte bulunmuştu. Ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir uygulamanın olmadığına şu sözlerle nokta koymuştu: ‘Bazı art niyetli kişiler, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs ve metrolarda 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz kartlarını iptal etme kararı aldığını yaymaktadır. Bu yalandır. Ücretsiz taşıma yetkisi kanunla belirlenmektedir. Belediyemizin böyle bir kararı bulunmamaktadır.’

65 yaş üstü pasosu gündemden düşmüyor! Anadolu'da Z Raporu

Kayseri'de 65 yaş üstü pasosu ve ücretsiz ulaşımın devam edecek olması emekli ve yaşlı vatandaşları memnun etmiş görünüyor. Bizler yeni satır başları ve gündemden düşmeyen konularla mikrofonumuzu Kayserililere uzatmaya devam edeceğiz. Kayseri Anadolu Haber'i takip etmeye devam edin...