Kazım Yücel, suskunluğunu seçimden 5 gün sonra bozdu

İyi Parti'nin Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olan ve seçimlerde üçüncü olan Kazım Yücel, seçim sonuçlarından 5 gün sonra bir açıklama yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde

Kazım Yücel, suskunluğunu seçimden 5 gün sonra bozdu

Yerel seçim sürecinde sık sık kamuoyuna Kayseri’de Memduh Büyükkılıç ile başa baş yarıştıklarını, diğer adayların ise gerilerinde kaldıklarını dile getiren İyi Parti’nin Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Kazım Yücel, seçimlerde umduğunu bulamadı.

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 14,39 ile Yeniden Refah Partisi adayı Abdullah Özkiriş’in de arkasında yer alabilen Kazım Yücel, seçimlerden sonra ilk kez konuştu.

Sosyal medya hesabından Kayserililere teşekkür eden Yücel, “Kayseri'li hemşehrilerim, Seçim sathında, bizlerle yol yürüyen tüm teşkilatımıza, bize gönül veren bütün dostlarıma, ayrıca bizlere oy veren ve vermeyen seçmenlerimize, emekleri ve destekleri için, ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 

Yücel, Kayseri’de değişimin başladığını söyleyerek, “31 Mart yerel seçimleri göstermiştir ki, artık Kayseri'mizde değişim başlamış, ve adaylarımız sayesinde iktidar 17-0 ifadesini kullanamayacak hale gelmiştir. Şehrimde her zamanki gibi, safımız ve tarafımız bellidir. Bu vesile ile, seçilen belediye başkanlarını ve belediye meclis üyelerini tebrik ediyorum. Saygılarımla” diye konuştu. 

Seçimlerde mevcut başkan Memduh Büyükkılıç, yüzde 38.61 ile 296 bin 495 oy alarak yeniden seçilirken, yüzde 19.74

İle 151 bin 584 oy ile Abdullah Özkiriş ikinci olurken, Kazım Yücel yüzde 14.39 ile 110 bin 481 oy alabilmişti. 

Yücel’in aldığı oy oranı ile ilgili bir açıklama yapmaması da dikkat çekti.