Kazakistan heyeti Kayseri OSB'yi ziyaret etti

Kazakistan'dan bürokratlar ve iş insanlarından oluşan heyet, iki günlük Kayseri programları kapsamında Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan 'ı da ziyaret etti.

Kazakistan heyeti Kayseri OSB'yi ziyaret etti

Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly başkanlığındaki, heyette, Kazakistan’ın Almatı Bölgesi Vali Yardımcısı Serik Melisovich Turdaliev, Kazak bürokratlar ve iş insanları yer aldı. Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Büyükelçi Saparbekuly ve beraberindeki heyete OSB Müdürlüğü hizmet binasını gezdirdi ve Kayseri sanayisi için yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

İŞBİRLİKLERİ GELİŞTİRİLECEK

Konuk Büyükelçi Abzal Saparbekuly’ye Kazakistan ile Türkiye arasındaki işbirliğinin gelişmesine yönelik katkıları nedeniyle teşekkür eden Başkan Nursaçan, bu işbirliğinin gelişmesi için Kayseri olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Kayseri ve Kayseri OSB hakkında da bilgiler veren Başkan Nursaçan, OSB içindeki firmaların sektörel dağılımı, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan Kayseri OSB TÜYAP Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, Güneş Enerji Santralleri, Dubai Türkiye Ticaret Merkezi, Kayseri OSB Teknik Koleji gibi yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantıda Kazakistan’ın Almatı Bölgesi Vali Yardımcısı Serik Melisovich Turdaliev ile Büyükelçi Abzal Saparbekuly de birer sunum yaparak Kazakistan’ın yatırımcılar için sağladıkları avantajları dile getirdi. Konuk Büyükelçi Kazakistan devletinin yatırımcılara sağladığı destek ve teşviklerle ilgili de bilgiler verdi. Toplantıda Kayserili sanayicilerle karşılıklı görüş alışverişinde de bulunuldu.

>>>>Kurumsal Haber