Kaza Kırıma Uğramak Ne Demek?

Kayseri'deki 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri bir eğitim uçağının bilinmeyen bir sebeple kaza kırıma uğraması sonrasında düştüğünü açıkladı. Açıklamanın ardından vatandaşlar kaza kırımın ne demek olduğunu araştırmaya başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kaza Kırıma Uğramak Ne Demek?

Kayseri’deki 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri bir eğitim uçağının bilinmeyen bir sebeple kaza kırıma uğraması sonrasında, vatandaşlar kaza kırımın ne demek olduğunu araştırmaya başladı.

Havacılık sektöründe meydana gelen kazalar ‘Kaza Kırıma Uğramak’ adı ile anılıyor. Havacılıkta bir uçağın veya helikopterin kazası sonucu ciddi hasar görmesi veya tamamen yok olması durumunu ifade eder.  

Uçağın kırıma uğraması da donanımın geri döndürülebilir hasara uğraması anlamına geliyor. Uçağın kırıma uğraması ifadesi can kaybının olmadığı bir kaza anlamını taşırken, uçağın kısmen iyi durumda olduğu durumlarda kırım kelimesi kullanılıyor.