Kayserispor'da ilk adım atıldı

Hes Kablo Kayserispor'da, kısa vadede ilk adım atıldı.

Kayserispor'da ilk adım atıldı

Hes Kablo Kayserispor’da, kısa vadede ilk adım atıldı. Sarı-Kırmızılı kulüpte futbolcu sakatlanmalarını minimize etmek için ilk adım atıldı.

Futbolcular, belirli periyotlarda sakatlanma risk testlerine tabi olacak. Sarı-Kırmızılı kulüpte sağlık ekibi, oyuncuları her iki ayda testten geçirerek, bilimsel sonuçlarla sakatlanmaların önüne geçmeyi planlıyor.

Başkan Berna Gözbaşı, kısa vadede adım attıklarını belirterek, “Kalıcı başarı için profesyonel adımlar atmaya devam ediyoruz. Kısa vadeli hedeflerimizden ilki olan önleyici sakatlıklar noktasında sağlık ekibimiz eğitimlerinin ilkini aldılar. 26 Ekim pazartesi günü de oyuncularımız sakatlanma riski testlerine gireceklerdir” dedi.

Gözbaşı, testlerin sakatlık öncesinde tespit edilip, azaltılacağını sözlerine ekleyerek, “Bu testler her iki ayda bir tekrarlanacak ve oyuncularımızın güncel riskleri an be an takip edilecek. Bilimsel sonuçlara göre dünyada benzer çalışmaları yürüten spor kulüplerinde sakatlanmalar öncesine göre büyük ölçüde azalmaktadır.” ifadelerini kullandı.