Kayserispor'un Şampiyon efsane kadrosu! Kimler yok ki?

Kayserispor'un efsane kadrolarını paylaşmaya Kayseri Anadolu Haber olarak devam ediyoruz. Taraftarın yoğun ilgi gösterdiği yazı dizisinde bugün 3. Lig'de şampiyon olan Başkanlığını Niyazi Bahçecioğlu'nun, teknik direktörlüğü Feridun Köse, kaptanlığını da Mustafa Çapanoğlu'nun yaptığı Sarı-Kırmızılı takımın kadrosuyla karşınızdayız. Haberimiz detayda...

Kayserispor'un Şampiyon efsane kadrosu! Kimler yok ki?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayserispor nostalji yazı dizisine yeni bir kadro fotoğrafıyla devam ediyoruz.

Sarı-Kırmızılı takıma gönül veren siz değerli okuyucularımızın yoğun ilgi gösterdiği bu yazı dizisinde bu kez 1990-1991 sezonunda 3.Lig’de şampiyon olan Kayserispor’u tanıtacağız. Bu kadroda kimler yok ki? Şampiyon kadroda yedeklerde Metin İlhan da yer alırken; Sarı-Kırmızılı takımda efsane olan bir çok isim de büyük katkı sağladı. Kayseri halkının kenetlendiği dönemde kaptanlığı Mustafa Çapanoğlu yapıyordu. 
Evet, dillere destan Kayserispor’un kadrosunda soldan sağa şekilde isimler şu şekilde: 
Ayaktakiler: Ayhan Bölükbaşı, Öztürk Tanrıbilir, Esat Nejdet Öksüzcük, Necip Ali Oktay, İbrahim Şahin, Birol Kaya. Oturanlar: Muammer Nurlu, Hüseyin Ürküten, Şirin Berber, Mustafa Uğur, Mustafa Çapanoğlu.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Niyazi Bahçecioğlu, kolları sıvamış ve 3.Lig’de aldığı takımı, o sezon şampiyon olarak bir üst lige çıkarma başarısında bulunmuştu. Rahmetli Niyazi Bahçecioğlu, 2 Haziran 1990 tarihinde Başkanlık koltuğuna oturmuş ve 2 sezonda o zamanki adı 1. Lig olan Süper lige takımı taşımıştı. Teknik direktör olarak da Feridun Köse görev yapıyorlar. Köse’nin yardımcılığını da Fikret Çeliktaş yapıyordu. Kayserispor’a büyük emeği geçen ve vefat eden Feridun Köse’yi de Kayseri Anadolu Haber olarak bu vesile ile analım, Allah rahmet eylesin.  
Bu efsane fotoğrafı duayen gazeteci Bekir Demirağ çekmişti.