Kayserispor'un hangi futbolcuyla başı belada?

Kayserispor, Bilal Başacıkoğlu'nun alacaklarıyla futbol gündeminde. Kulüp başkanı Ali Çamlı, Bilal Başacıkoğlu için neler söyledi? Başacıkoğlu'na borç ne kadar? Başkan Çamlı, Türk futbolunun mali zorluklarına dikkat çekti. Tüm detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde…

Kayserispor'un hangi futbolcuyla başı belada?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayserispor, eski futbolcusu Bilal Başacıkoğlu ile başı belada, borç yıllardır ödenmesine rağmen bitmiyor. 
Başkan Ali Çamlı, Başacıkoğlu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çamlı, bu borcun ve diğer futbolcu alacaklarının kulübü nasıl zorladığına dair açıklamalarda bulundu.
Kayserispor, 2018 yılında Feyenoord'dan transfer ettiği Bilal Başacıkoğlu'nun alacaklarıyla boğuşuyor. Tecrübeli futbolcuya yapılan ödemeler bitmek bilmiyor. Kulüp başkanı Ali Çamlı, bu meseleye  daier önemli açıklamalarda bulundu. 
‘Nasıl bitmez bir Bilal Başacıkoğlu imiş?’ sorusunu gündeme getiren Çamlı, ‘Nasıl bitmez bir Bilal Başacıkoğlu imiş. Bu adam kaç paraya transfer edilmiş, nasıl alınmış, ne kadar? Ödenen paralar dudak uçuklatır mahiyette, halen daha 630 Bin Euro borcumuz var." ifadelerini kullandı.

Kötü niyet asla aramıyorum

Kayserispor, geçmişteki transfer politikalarının sonuçlarıyla bugün mücadele ediyor. Çamlı, kulüp yönetimine geldikten sonra Gustavo Campanharo'nun da alacakları olduğunu belirtti ve bu tür mali sıkıntıların sadece Kayserispor için değil, tüm kulüpler için risk teşkil ettiğine vurgu yaparak, ‘Benim gerçekten canım yanıyor. Bu işte çok dikkatli olmanız lazım. Kötü niyet asla aramıyorum. Eğer bu işin geleceğini iyi hesap edip, çok iyi aksiyon alıp, futbolcularla anlaşarak göndermezseniz, başınıza böyle belalar açıyor. Biz yönetime geldikten sonra Campanharo gitti, onun da bir sürü alacağı vardı. Davet ettik, az verdik, çok yalvardık, çok verdik, az yalvardık, ama sözleşmesini feshettirmedik, anlaştık gönderdik. Bu işler böyle yapılmazsa, sadece Kayserispor değil, tüm kulüpler için ciddi risk. Şimdi bakıyorsunuz, 60 tane dosya temizlemişsiniz, hala daha kalan 18 dosyadan bahsediyoruz. Kalan dosyaların bedeli 13 Milyon Euro’ bilgisini verdi. 

‘Bizim kimseyle düşmanlığımız yok’

Kayserispor’a emanet olarak geldiklerini ve kimseyle bir sorunlarının olmadığını kaydeden Çamlı, ‘Kayserispor neydi, ne oldu, nereye geldi bunları konuşalım. Kayserispor’da emaneten aldığımız görevi liyakatle yerine getirmek istiyoruz, çabamız bu. Bizim kimseyle düşmanlığımız yok, hizmet eden herkese teşekkür ediyoruz. Yemin edip, koltuğa oturduk, müsaade edin de onun da hesabını soralım’ diye konuştu.