Kayserispor'un Efsane Kadrosuna bir göz atalım mı?

Kayserispor nostalji yazı dizisinde bugün 1993-94 futbol sezonunu işleyeceğiz. Takımın Başkanı Niyazi Bahçecioğlu, teknik direktör ise, Samet Aybaba. Eski adı Türkiye 1.Ligi, şimdiki ismi ise Süper Lig olan kadroda kimler yok ki? İşte detaylar!

Kayserispor'un Efsane Kadrosuna bir göz atalım mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayserispor'un zaman tüneline doğru nostaljik bir şekilde hazır mısınız? 1993-1994 futbol maçında Kayserispor'un efsane kadrosuna bir göz atalım. O sezon, Kayserispor'un Türkiye 1.Ligi'nde (şimdiki adıyla Süper Lig) tarihi bir yerde sahip olduğu dönemi hatırlayacağız.

Başkan ve Teknik Direktör

Başkan Niyazi Bahçecioğlu liderliğinde ve teknik direktör Samet Aybaba'nın oluşturduğu kadro ile sahaya çıkan Kayserispor, futbolseverlerin hafızalarına kazınan maçlara imza attı.

Kadroda Kimler Yok ki?

Bu dönemde Kayserispor'un kadrosunda yer alan isimler, takımının efsaneleşmesinde büyük bir rol oynadı. Duayen gazeteci Bekir Demirağ'ın objektifinden takımın kadro fotoğrafı, adeta bir sanat eseri gibi ortaya çıkıyor.

Ayaktakiler : Mehmet Soykök, Abdullah Duran, Zafer Tüzün, Ferhat Turunç, İlhan Sancaktar, Levent Kurt.

Oturanlar : Salih Eken, Levent Devrim, Hayrettin Kılıç, Mehmet Şen, Mustafa Uğur.

Mustafa Uğur'un kaptanlık bandıyla sahasındaki başarısını gösterdiği bu kadro, özellikle kendi sahasındaki maçlarda verdiği mücadele ile futbolseverlerden büyük bir takım topladı.

Sezonun Öne Çıkanları

Kayserispor, 1993-1994 sezonunu 12. sırada tamamlayarak, taraftarını gururlandıran anlamlı maçlara ve muhteşem anlara imza attı. Özellikle kendi evindeki mücadelesi, futbolseverlerin gönlünde taht kurdu.

Sonuç

1993-1994 sezonunda Kayserispor tarihinde muhteşem bir yer edindi. O dönemin efsane ismi Levent Kurt da Kayseri'ye ve Kayserispor'a ayrı bir ivme kazandırdı. Futbolun sadece skorlarla değil, duygularla ve anılarla da yaşanmasına neden olan bu efsane kadro ile karşınıza çıktık. Kayserispor nostalji yazı dizisine başka bir sezonun başka bir kadrosuyla çıkacağız, bizi takip etmeye devam edin.