Kayserispor'u bekleyen büyük tehlike

Kayserispor'un yıldız kalecisi Bilal Bayazit, Süper Lig'de en çok kurtarış yapan kaleci olarak dikkat çekiyor. Performansıyla Galatasaray kalecisi Fernando Muslera'yı geride bırakan genç eldiven A Milli Takım hedefliyor. Bilal'in başarısı yüzleri güldürürken, savunma zafiyetlerini de gündeme taşıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri haberinde…

Kayserispor'u bekleyen büyük tehlike
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayserispor'un kalecisi Bilal Bayazit, Süper Lig'in ilk 12 haftasında sergilediği etkileyici performansla futbol dünyasının odak noktası oldu. 
Toplamda 53 kurtarış yaparak Muslera'yı geride bırakan Bayazit, takımının savunmasındaki zafiyetlere rağmen parlamayı başardı. Genç kalecinin bu performansı A Milli Takım için yorumların yapılmasına neden oldu. Bilal Bayazıt, Kayserispor'un kalecisi olarak gösterdiği olağanüstü performans ile dikkatleri üzerine çekiyor. Süper Lig'de ilk 12 hafta itibarıyla en fazla kurtarış yapan kaleci unvanını elinde tutan Bilal’in bu başarısı, onu Galatasaray'ın deneyimli kalecisi Fernando Muslera'yı akıllara getirdi. Her geçen gün artan performansıyla A Milli takıma göz kırpan Bilal'in toplamda 53 kurtarış yapması, onu son yılların en başarılı kalecilerinden biri olarak gösteriyor.

Kayserispor defansının zafiyeti ortaya çıkıyor

Geçtiğimiz hafta itibariyle en çok kurtarış yapan kaleci ünvanını elinde bulunduran Bilal Bayazit, 46 net pozisyonda başarı sağlamıştı. Kasımpaşa maçında 6 net pozisyonda da geçit vermeyen Bilal'in bu kadar fazla net pozisyonla karşı karşıya kalması, Kayserispor defansının zafiyeti olarak yorumlanıyor. Orta sahada Gustavo Campanharo gibi önemli bir oyuncunun ayrılması ve defans hattındaki oyuncuların performansı da bu duruma katkıda bulunuyor. Teknik heyetin bu konuda çözüm bulma yönünde çalışmalar yaptığı gelenler bilgisiler arasında yer aldı.

Kalecilere büyük iş düşecek

Bu durum, ‘Bilal Muslera'yı solladı’ gibi yorumlara neden oluyor ve Bilal'in başarılı performansı, hem Kayserispor'un başarısına katkıda bulunuyor hem de onun bireysel kariyeri için önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. Süper Lig'de ilk 12 haftalık süreçte, Adana Demirspor kalecisi Ertaç Özbir 44 kurtarışla ve Pendikspor kalecisi Erdem Canpolat ise 43 kurtarışla Bilal'i takip ediyorlar.
Bilal’in kötü oynaması ya da sakatlık ve cezalı durumda olması olasılığı bile taraftarı endişelendiriyor. 12. Hafta Kayseri’de oynanacak olan Adana Demirspor maçında kalecileri yine büyük iş düşecek. Akdeniz temsilcisinin Milli eldiveni son oynanan Fenerbahçe maçında yaptığı 9 kurtarışla haftaya damga vurmuştu.